Strategie 2021 - 2024: een update

Strategie intrakoop

Tijdens de uitgebreide ledendialoog in augustus en september is onze directie met diverse leden in gesprek gegaan om zoveel mogelijk input bij jullie op te halen voor de nieuwe coöperatiestrategie 2021 – 2024.

Adviesgroep

Op 3 november heeft afstemming plaatsgevonden met de Adviesgroep, een vertegenwoordiging van bestuurders in de zorg die vooral adviseren en oordelen over de processtappen. In dit gesprek heeft Ruud Plu, directeur van Intrakoop, de eerste conceptstrategie 2021 – 2024  gedeeld en het proces besproken. De Adviesgroep sprak haar waardering uit voor het proces en de intensieve contacten met leden en andere stakeholders. Ook adviseerde zij om oog te houden voor “een goede balans tussen behoud van wat nu goed is enerzijds en het ontwikkelen van nieuwe dingen anderzijds”. De Adviesgroep benadrukte nogmaals dat betaalbaarheid van de zorg en rendement  komende jaren issue nummer 1 blijven en dat ook duurzaamheid, innovatie en MVI centrale thema’s in de zorg zijn.

Raad van toezicht

Op 11 november besprak Ruud de conceptstrategie met de raad van toezicht. Zij reageerde positief op het voornemen om de behoeften van onze verschillende leden beter in kaart te brengen (geen one-size-fits-all-oplossingen), maar vraagt tegelijk aandacht voor de specifieke kennis en competenties die nodig zijn voor de uitvoering van het strategisch plan. Zij erkende de noodzaak om in 2021 samen met de leden het financieringsmodel te herzien.

Klankbordgroep

De Klankbordgroep adviseerde op 12 november onder andere om de doorvertaling van strategie naar uitvoering goed te blijven monitoren, gezien de grote ambitie die uitgaat van onze coöperatiestrategie.

Algemene vergadering

Op 10 december vindt de Algemene vergadering online plaats. De uitnodiging en vergaderstukken, waaronder uitleg over de strategie 2021-2024, krijg je binnenkort per mail. Voorafgaand en tijdens de online vergadering is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. 

Heb je nu  vragen of opmerkingen over onze strategie of het strategieproces? Dan kun je ze doorgeven via christiaan.brunen@intrakoop.nl of via je vaste Intrakoop-contactpersoon.

 

 

 

Deel dit artikel