Intrakoop ontwikkelt nieuwe dienstverlening gericht op Duurzame Mobiliteit in de zorgsector

Intrakoop introduceert een nieuwe productgroep om zorgorganisaties te ondersteunen bij het verduurzamen en efficiƫnter maken van hun zakelijk vervoer. Binnen de productgroep Duurzame Mobiliteit biedt Intrakoop een reeks diensten aan die zorginstellingen gaan helpen om reisbewegingen te verduurzamen, kosten te besparen en te voldoen aan steeds striktere regelgeving op het gebied van mobiliteit.

Aan de slag met Duurzame Mobiliteit

Reisbewegingen, waaronder woon-werkverkeer, behoren tot de top vijf van kostenposten binnen de zorgsector en zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. Intrakoop heeft onderzoek gedaan onder haar leden en constateerde dat mobiliteit een complex en vaak onderbelicht thema is binnen zorgorganisaties. Veel zorginstellingen worstelen met het gebrek aan kennis over wetgeving, inzicht in hun eigen mobiliteitspatronen en de beschikbaarheid van experts op het gebied van bijvoorbeeld wagenparkbeheer en cliëntvervoer.

Daarnaast worden zorginstellingen geconfronteerd met nieuwe wettelijke verplichtingen, zoals rapportage-eisen via de EED en WPM, en moeten zij voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen uit initiatieven als de Green Deal en de Milieuthermometer. Nieuwe eisen rondom laadpalen en milieuzones voegen extra uitdagingen toe.

Om zorgorganisaties met deze vraagstukken te helpen is een nieuwe productgroep ontwikkelt. Met deze nieuwe productgroep gaat Intrakoop de zorgsector helpen stappen te zetten richting een duurzamer mobiliteitsbeleid, kosten te besparen en te voldoen aan nieuwe wettelijke verplichtingen.

Diensten die ontzorgen en verduurzamen

Enkele voorbeelden van diensten binnen de productgroep zijn: 

  • Quick Scan Mobiliteit: Een nulmeting die de reisbewegingen van de organisatie in kaart brengt en relateert aan relevante wet- en regelgeving.
  • Benchmark Mobiliteit Vergelijkingen van leasemaatschappijen en contractvervoerders om zorginstellingen te helpen de meest duurzame en voordelige keuzes te maken.
  • Kennissessies en regiobijeenkomsten: Kennisdeling over duurzame mobiliteit en ondersteuning bij het opstellen van mobiliteitsplannen.
  • Raamovereenkomsten met laadpaalleveranciers en fietsleveranciers: Voordelige collectieve contracten om te voorzien in de groeiende vraag naar elektrische oplaadpunten en duurzame vervoersopties.
  • Contractmanagement op cliëntvervoer: Ontzorging op het gebied van contractbeheer voor vervoer van cliënten.

"We hebben geconstateerd dat mobiliteit een complex thema is. Binnen zorgorganisaties ligt de verantwoordelijkheid hiervoor verspreid bij verschillende afdelingen" aldus Jan Holsappel, Programmamanager Duurzaamheid. "Met onze productgroep gaan we zorginstellingen en ziekenhuizen helpen om uitdagingen op dit vlak aan te pakken, zodat zij zich kunnen richten op hun kerntaak: het leveren van zorg."

Meer informatie over de dienstverlening vind je hier.

Op dinsdag 3 december a.s. vindt onze eerste online kennissessie plaats over “Cliëntvervoer in de zorg”. In deze kennissessie vertellen we, samen met Forseti (dienstverlener) en Odion (organisatie in de gehandicaptenzorg én lid van Intrakoop) hoe we dat aanpakken! Benieuwd geworden? Lees meer en schijf je in op deze pagina! 

In de komende maanden maken we steeds meer kennissessies en diensten beschikbaar voor leden van Intrakoop.

Volg onze nieuwsberichten voor updates hierover.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Afdeling Duurzaamheid
Elke werkdag bereikbaar
  • 073 21 21 200