Device as a Service helpt zorgorganisaties IT-processen efficiënter in te richten

Digitalisering en automatisering bieden enorme kansen voor de zorgsector. Dit zorgt voor mogelijkheden om IT efficiënter, veiliger en kosteneffectiever in te zetten binnen de zorg. Een belangrijke ontwikkeling hierin is de opkomst van 'as a Service' (AAS) concepten. Deze vorm van dienstverlening neemt een steeds prominentere plaats in binnen de sector, waarbij contractmanagement een essentiële rol speelt.

De overstap naar diensten op abonnementsbasis maakt het voor zorgorganisaties mogelijk om IT-oplossingen flexibel in te richten naar gelang de behoefte van de gebruiker en de organisatie. Bovendien krijgen organisaties meer grip op hun IT-uitgaven door voorspelbare kosten, terwijl een hoge continuïteit van de IT-diensten gewaarborgd blijft.

Hierdoor kunnen zorgorganisaties zich volledig richten op de kerntaken, zonder zicht bezig te houden met IT-gerelateerde randzaken. Voor IT-afdelingen betekent dit een verschuiving naar een regierol, waarbij ze niet langer reactief, maar proactief inspelen op de behoeften van de organisatie. Er komt meer tijd vrij voor taken die het primaire proces echt ondersteunen.

Device as a Service

Deze allesomvattende IT-oplossing wordt Device as a Service (DaaS) genoemd. Door onder andere slim gebruik te maken van data kan DaaS organisaties helpen hun IT-processen efficiënter in te richten en strategisch in te kopen. IT-managers kunnen dankzij BI-dashboards beter geïnformeerde beslissingen nemen op managementniveau, in plaats van vast te zitten in operationele taken. Automatisering van routinetaken leidt bovendien tot een aanzienlijke vermindering van de werkdruk binnen IT-afdeling.

Het grootste voordeel van DaaS? Zorgmedewerkers kunnen vertrouwen op IT die werkt. Ze kunnen zich volledig richten op hun belangrijkste taak: zorg verlenen.

Ontdek meer over Device as a Service in de zorg

Intrakoopleverancier Bechtle helpt zorgorganisaties doormiddel van DAAS IT-processen efficiënt in te richten. Benieuwd hoe Device as a Service kan bijdragen aan de mobiliteit, flexibiliteit en duurzaamheid in jouw zorgorganisatie? Bezoek dan het inspiratie-event van Intrakoop en Bechtle op 26 september in Eindhoven. Tijdens dit event bespreken we ook praktijkvoorbeelden, waaronder de succesvolle implementatie van DaaS bij zorgorganisatie HVO-Querido. In deze referentiecase lees je hoe dit in zijn werk is gegaan.

Mis het niet! Aanmelden kan via de website van Bechtle.

Deel dit artikel

Neem contact op

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT & Digitalisering
  • 06 54 77 10 26