Wat levert de zon op?

Duurzaam

De zon schijnt. De zonnepanelen liggen op het dak van je zorgorganisatie. Hoe weet je of ze de beoogde en meest optimale hoeveelheid zonne-energie opleveren? Daarvoor worden de zonnepaneleninstallaties beheerd en gemonitord.

De traditionele omvormers bieden beperkte informatie zoals monitoring op string- of systeemniveau. Maar er zijn ook geavanceerde omvormers die op afstand per paneel kunnen monitoren. De zogenaamde power optimizers zijn dan permanent aangesloten op componenten achter de zonnepanelen en geven zeer nauwkeurige data over de prestaties van het zonnepaneel. 

Tijdbesparing

Intrakoop-leverancier Tenten Solar maakt bij projecten in de zorgsector meestal gebruik van SolarEdge omvormers. Via het monitoringplatform krijg je real time inzicht op paneelniveau. Het monitoringssysteem geeft bij alarmmeldingen de specifieke locatie, omschrijving en status van de storing aan. En dat scheelt veel tijd. Het technisch personeel op locatie hoeft de storing daardoor niet eerst op te sporen voor ze die kunnen verhelpen.

Prestatiegarantie

Real time en volledig inzicht in de prestaties van je zonnepanelen biedt ook handvatten om ervoor te zorgen dat de installatie altijd op z’n best presteert. Bij iedere zonnepaneleninstallatie geeft Tenten Solar een prestatiegarantie af waar deze leverancier ook verantwoordelijk voor is. Dus Tenten Solar zorgt ervoor dat je installatie goed werkt en de afgesproken hoeveelheid zonne-energie opbrengt. In 2020 hebben alle zonnepaneleninstallaties van deze leverancier hun gegarandeerde prestatie behaald. 

Als een van de weinige installateurs voor zonnepanelen mag Tenten Solar de certificeringen ISO 9001, ISO 14001 en VCA (voor directe beheersing van veiligheid, gezondheid en milieu) en de keurmerken Zonnekeur en InstallQ voeren. Ze tonen daarmee aan een professionele en betrouwbare partner te zijn en streven naar het leveren en installeren van kwalitatief hoogstaande zonnepaneleninstallaties.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe Intrakoop en Tenten Solar je kunnen ondersteunen bij zonnepaneleninstallaties? Neem dan contact op met

Elise ter Heine
Contractmanager Energie
  • 06 13 15 28 93