Duurzame oplossing: volledig CO₂-neutraal papier

Duurzaamheid

Er wordt op allerlei vlakken geïnnoveerd om duurzaam te produceren en werken. Onze leverancier Lyreco heeft hierin een mooie stap gezet met de ontwikkeling van CO₂-neutraal papier.

Ook voor Lyreco geldt dat duurzaamheid een belangrijk speerpunt is met als doelstelling: het bieden van volledig duurzame en waar mogelijk circulaire werkplekoplossingen. Om dit mogelijk te maken namen zij de productie- en transportketen onder de loep. Met de nodige aanpassingen bieden zij nu volledig CO₂-neutraal FSC-papier (80 grams). Hierin gaan zij verder dan alleen het compenseren van CO₂-uitstoot. 

Verlagen CO₂-uitstoot

Door middel van een aantal certificaten was al zichtbaar of het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Door te kiezen voor een nabijgelegen papierfabriek, valt een groot deel van het transport weg. De transportafstand van het hout naar de fabriek is daarmee teruggebracht tot 140 kilometer. Een enorme reductie, die direct merkbaar is in de uitstoot.

Er wordt daarnaast enorm veel gedaan om de CO₂-uitstoot tijdens de productie en het transport te beperken. Dit is gelukt: voor het gehele proces van de productie van een riem papier wordt slechts 1,01 kg CO₂ uitgestoten. Het marktgemiddelde ligt met 4,99 kg bijna vijf keer zo hoog. Maar een klein restant CO₂-uitstoot is onvermijdelijk. Dit wordt gecompenseerd met investeringen in windmolens.

Niet duurder wel duurzamer

Het CO₂-neutrale papier wordt aangeboden tegen dezelfde prijs als het klassieke Lyreco FSC-papier. Lyreco ziet dit als een belangrijke investering in een schone en groene toekomst. Iedere klant moet kunnen kiezen voor een milieubewust product. 

Lyreco biedt trouwens over de gehele breedte van zijn assortiment groene alternatieven zodat klanten altijd bewust kunnen kiezen voor een kleinere ecologische voetafdruk, van product tot levering.

Voor elke papiersoort geldt: jouw bestellingen tellen mee in het logistiek Intrakoop korting model van Lyreco. Jouw vaste accountmanager helpt je graag verder en beantwoordt tevens alle vragen over het CO₂ neutrale kopieerpapier en andere duurzame oplossingen
.

Deel dit artikel