Meer weten over SDE++ voor duurzame energie?

Spaarvarken

Als jouw zorgorganisatie overweegt zelf (meer) duurzame energie op te wekken, dan kan de SDE++- subsidie ervoor zorgen dat je de investering veel eerder terugverdient. Bij toekenning wordt het verschil tussen de kostprijs van grijze (fossiele) energie en die van duurzame energie vergoed over een periode van vijftien jaar.

Verbreding SDE+ naar SDE++

De stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE+) is dit jaar verbreed naar de stimuleringsregeling duurzame energietransitie (SDE++). De nieuwe regeling houdt vast aan een aantal elementen van de SDE+-regeling, zoals het zogenaamde subsidiëren van de onrendabele top, een gefaseerde openstelling en concurrentie tussen de verschillende technieken voor het opwekken van duurzame energie. Een belangrijk nieuw uitgangspunt in de SDE++ is de rangschikking op basis van verwachte subsidie per vermeden ton CO₂-emissies. Dus hoe meer CO2-emissie je vermijdt, hoe hoger de kans op subsidie.

Webinar terugkijken

Op 8 oktober organiseerde Intrakoop-leverancier Innax een webinar over de kenmerken van de SDE++-regeling en de voorbereidingen die nodig zijn voor een subsidieaanvraag. Die kennis kun je direct gebruiken bij de najaarsronde 2020 voor de SDE++.
Bekijk het webinar 

Dien de aanvraag op tijd in

Je kunt de SDE++-subsidie aanvragen van 24 november tot 17 december 2020. De belangstelling is meestal groot en er geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wacht dus niet te lang, als je een subsidieaanvraag overweegt.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van SDE++-subsidie of wil je dit liever uitbesteden aan een specialist? Wij hebben vanuit Intrakoop contracten afgesloten met twee onafhankelijke partijen: Hellemans Consultancy en INNAX. Zij kunnen je ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidie.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze subsidieregeling of de ondersteuning via Hellemans Consultancy en INNAX? Neem dan contact op met

Elise ter Heine
Inkoper/productmanager Energie
  • 06 13 15 28 93