Beleidsregel voor vergoeding extra kosten langdurige zorg

Kosten in de zorg
Pogonici

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een beleidsregel opgesteld voor de compensatie van omzetverlies en extra kosten in de langdurige zorg. Zorgaanbieders in de langdurige zorg kunnen hierdoor de extra kosten die zij maken en de inkomsten die zij mislopen als gevolg van Covid-19 vergoed krijgen.

De beleidsregel richt zich zowel op omzetverlies als op extra kosten die gemaakt worden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor kunnen zorginstellingen zich vooral richten op het leveren van goede zorg zonder zich zorgen te hoeven maken over de financiële gevolgen.

In de beleidsregel zijn de voorwaarden voor de vergoeding vastgelegd. Ook vind je er informatie over het indienen van jouw aanvraag. De regeling is opgesteld met als uitgangspunt de administratieve last te verminderen.

Meer informatie over deze nieuwe beleidsregel en de voorwaarden lees je in het nieuwsbericht van de NZa.

VWS verlengt compensatieregeling 

Half juni werd bekend dat VWS de compensatieregeling voor zorgaanbieders van langdurige zorg, die als gevolg  van de coronacrisis omzet hebben verloren, heeft verlengd. Afhankelijk van de sector verlengt minister De Jonge de compensatieregeling tot 1 augustus dan wel 1 september. Meer informatie in dit artikel van SKIPR. De beleidsregel zal hierop worden aangepast. 

Deel dit artikel