Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)

Kosten in de zorg
Pogonici

De Regeling Werktijdverkorting is vervallen en vervangen door de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid. Het gaat om een subsidieregeling voor werkgevers, waar zij een beroep op kunnen doen als zij een terugval in omzet ervaren. Hoe groter de terugval, hoe hoger de subsidie.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zorgorganisaties die gebruik maken van de (financiële) ondersteuning van zorgverzekeraars kunnen geen beroep doen op de algemene regelingen die het Rijk openstelt voor bedrijven en zelfstandigen. Dus ook niet op deze NOW.

Lexsigma Healthcare heeft voor Intrakoop-leden de belangrijkste informatie over de NOW op een rij gezet.

Heb je vragen over deze regeling? Mail dan naar arbeidsrechtvraag@lexsigma.nl en ondernemingsrechtvraag@lexsigma.nl of neem contact op met advocatenkantoor Lexsigma Healthcare (020 – 8940700). Een eerste gesprek is gratis.

 

Deel dit artikel