Mogelijkheid hergebruik mondkapjes en -maskers

Wasmachine Miele

Door de coronacrisis is er een nijpend tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen ontstaan. Hierdoor zien ziekenhuizen en andere zorgverleners zich genoodzaakt te zoeken naar oplossingen om bijvoorbeeld mondkapjes te kunnen hergebruiken. Miele Professional en haar dochteronderneming Steelco bieden hiervoor verschillende mogelijkheden.

Zo onderzoekt Miele op dit moment in samenwerking met één van onze leden de mogelijkheid stoffen mondkapjes te wassen voor hergebruik. In samenspraak met de zeepleverancier wordt er een optimaal wasprogramma geactiveerd waarbij gebruik wordt gemaakt van desinfectie. Na deze wasprocedure vindt validatie plaats met behulp van de ProHygiene test. De resultaten hiervan volgen binnen enkele dagen. 

De centrale sterilisatie afdeling van het OLVG in Amsterdam heeft met succes FFP2 mondmaskers door middel van lage temperatuur sterilisatie (verdampte waterstofperoxide – Steelco PL130) gedecontamineerd. Op deze manier zijn de maskers tot 3 keer te gebruiken. Een fantastisch resultaat!

Heb je vragen over wassen, desinfecteren of steriliseren? Neem dan contact op met Miele Professional of Steelco Benelux. Zij geven de hoogste prioriteit aan zorginstellingen en zullen er dus alles aan doen om je te ondersteunen. 

Miele Professional: 0347-378884/ professional@miele.nl
Steelco Benelux: 0347-799877 / steelco-benelux@steelcogroup.com 


Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over onze textieldienstverlening? Neem dan contact op met

Astrid Willemsen
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 57 90 38 86