Kennissessie: Praktisch stappenplan om aan de slag te gaan met de CSRD

24 september 2024
Online

De CSRD is een richtlijn die vanaf 2024 van grote bedrijven vereist te rapporteren over onder andere hun invloed op het klimaat, de milieu-impact en sociale verantwoordelijkheid. Tijdens deze kennissessie delen we een praktisch stappenplan zodat je zelf aan de slag kan gaan met de CSRD. Meld je aan!

CSRD staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive (in het Nederlands de Richtlijn Duurzaamheidsrapportering). Zoals hierboven benoemd, vereist deze Richtlijn van grote bedrijven om vanaf 2024 te rapporteren over hun invloed op het klimaat, de milieu-impact en de risico’s die samenhangen met klimaatverandering, hun sociale verantwoordelijkheid en over bestuur en toezicht binnen de onderneming. Voor stichtingen geldt deze wetgeving nog niet. In de praktijk blijkt wel steeds meer dat zorgorganisaties door partijen zoals zorgverzekeraars en banken gevraagd worden om dit soort rapportages aan te leveren. Intrakoop onderschrijft het belang van transparant rapporteren en is daarom bezig met een vrijwillige rapportage.

In deze kennissessie nemen we je mee in de stappen die Intrakoop al gezet heeft en delen we tussentijdse resultaten. We houden de sessie vooral heel praktisch zodat jouw zorgorganisatie ook de eerste stappen met CSRD kan gaan zetten. 

Meld je eenvoudig aan voor deze kennissessie via het inschrijfformulier bovenaan de pagina of klik op deze link.

Graag tot 24 september!

Deel dit artikel

Neem contact op

Lise Winters
Consultant Duurzaamheid
  • 06 13 27 21 23