Quick Scan zonnepanelen: direct inzicht voor zorgorganisaties

De zorgsector staat onder grote druk om duurzaamheidsdoelen te halen én kosten te beheersen. De verduurzamingsdruk neemt toe, maar tegelijkertijd biedt dit juist ook kansen om zowel de ecologische voetafdruk als ook de energiekosten structureel te verlagen. De Quick Scan is speciaal ontwikkeld om zorgorganisaties snel een helder overzicht te geven van de (milieu-) technische en financiële haalbaarheid van zonnepanelen.

Slimme keuzes maken met de Quick Scan
De zorg staat voor grote uitdagingen als het gaat om verduurzaming en kostenreductie. Intrakoop helpt zorgorganisaties hierbij met de Quick Scan Zonnepanelen, ontwikkeld in samenwerking met Innax. Deze quick scan biedt direct inzicht in de haalbaarheid van zonnepanelen voor jouw zorginstelling. Of het nu gaat om verduurzaming, kostenbesparing of anticiperen op toekomstige wetgeving: de Quick Scan helpt je verder.

Wat kun je verwachten van de Quick Scan?
De Quick Scan omvat een uitgebreide analyse van jouw situatie. Denk hierbij aan:

Technische haalbaarheid
Hoeveel geschikt dakoppervlak is er beschikbaar? Wat is de oriëntatie van het gebouw? Is de gebouwaansluiting geschikt? Zijn er schaduwbronnen die invloed hebben op de efficiëntie?

Financiële voordelenWat is de initiële investering? Hoe snel verdient mijn organisatie deze terug? Welke subsidies of financieringsmogelijkheden zijn er beschikbaar?

Milieu-impact
Hoeveel CO₂ kan mijn zorginstelling besparen? Hoe draagt dit bij aan onze duurzaamheidsdoelen?

Het resultaat

Op een snelle en eenvoudige wijze krijg je inzicht in het stappenplan, de haalbaarheid én voordelen van zonnepanelen. Met deze inzichten kun je vervolgens gericht (financieel aantrekkelijke) keuzes maken die bijdragen aan de verduurzaming van jouw zorginstelling.

Voorbereiden op de toekomst
De zorgsector is verantwoordelijk voor een groot deel (7% van het totaal) van de CO₂-uitstoot binnen Nederland. De overheid verwacht dat zorgorganisaties hun verantwoordelijkheid nemen. Op dit moment geldt er nog geen verplichting tot aanschaf zonnepanelen. De overheid bereid echter wetgeving voor waarbij vanaf 2027 de Erkende Maatregelen (EML) worden opgehoogd naar 7 jaar (momenteel 5 jaar). Hiermee wordt de aanschaf van zonnepanelen verplicht! Door nu in actie te komen speelt jouw organisatie tijdig in op deze mogelijk veranderende wetgeving en voorkom je verrassingen. De Quick Scan helpt je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor jouw zorginstelling.

Kwaliteit voorop, met een investering die zich terugbetaalt
Bij Intrakoop staan kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. Zonnepanelen zijn een lange termijn investering die minstens 25 jaar meegaat en daarom is het belangrijk dat je kiest voor een oplossing die past bij jouw organisatie. Met de expertise van Innax en Tenten Solar (uitvoering technisch ontwerp en realisatie installatie) bieden we je een gedegen advies waarmee je zeker weet dat het maximale uit jullie investering wordt gehaald.

Nu de eerste stap zetten?
Met de Quick Scan geef je jouw organisatie een voorsprong. Voor slechts €995,-(per locatie) ontvang je een volledig rapport, afgestemd op de situatie van jouw zorgorganisatie. Ben je klaar om aan de slag te gaan met verduurzaming en kostenbesparing?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het stappenplan of vraag direct de Quick Scan aan.

Deel dit artikel