Nieuwe Benchmarktool voor Ingrediëntenkostprijs in de VVT-sector

Intrakoop merkt enerzijds dat de financiƫle middelen die beschikbaar gesteld worden voor eten en drinken een steeds grotere uitdaging vormen, vooral door recente prijsstijgingen en de schaarste van bepaalde grondstoffen. Anderzijds is het vaak onduidelijk hoeveel geld er precies beschikbaar is voor eten en drinken. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, wil Intrakoop samen met zorgorganisatie alle voorwaarden inzichtelijk maken in termen van assortiment, dienstverlening, verstrekking eenheden en budgetten.

Daarom zijn wij bezig met de ontwikkeling van een nieuwe benchmarktool voor de ingrediëntenkostprijs in de VVT-sector. Deze tool wordt ontworpen om zorgorganisaties te helpen bij het optimaliseren van de kwaliteit en kostenefficiëntie van eten en drinken, wat bijdraagt aan het welzijn van bewoners en cliënten.  Om de benchmark goed uit te kunnen voeren, hebben we hulp van jouw zorgorganisatie nodig.

Over de benchmark

De benchmark zal de ingrediëntenkostprijs van eten en drinken inzichtelijk maken. Deze prijs omvat alle kosten van de ingrediënten en producten die gedurende de dag aan bewoners worden aangeboden, exclusief medische voeding, personeelskosten en andere indirecte kosten. Om dit goed te kunnen analyseren, vragen we zorgorganisaties om gedetailleerde gegevens over kosten, omzet en het aantal bewoners in de periode van januari tot en met juni 2024 met ons te delen. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en helpen ons bij het nauwkeurig berekenen van de ingrediëntenkostprijs per bewoner.

Wat levert deelname op?

Deelname aan de benchmark biedt zorgorganisaties verschillende voordelen:

  • Inzicht in de dagelijkse ingrediëntenkostprijs per bewoner, uitgesplitst naar ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes.
  • Vergelijking met de kostprijzen van soortgelijke zorgorganisaties (anoniem).
  • Inzicht in de marktconformiteit van de eigen organisatie.

Wil je ook deelnemen aan deze benchmark, heb je nog vragen of meer informatie nodig, dan kun je contact opnemen met Marcel van Dalen via marcel.van.dalen@intrakoop.nl of 0622083212.

De deadline voor deelname verloopt op 18 oktober 2024.

We hopen op veel respons op dit waardevolle project!

Deel dit artikel

Neem contact op

Marcel van Dalen
Inkoop Consultant
  • 06 22 08 32 12