Intensievere handhaving op persoonsgebonden krantenabonnementen

Vanaf 2025 zal er intensiever worden gehandhaafd op digitale, persoonsgebonden krantenabonnementen. Dat laten de uitgevers van zowel de landelijke als regionale dagbladen aan ILGE weten. Het delen van een abonnement met collega’s of het doorsturen van een inlog naar derden kan organisaties duur komen te staan. De oplossing is een abonnement op maat.

Steeds vaker wordt de krant digitaal gelezen. Dagbladen bieden abonnees, naast de krant in papieren vorm, ook de mogelijkheid om de artikelen online te lezen. Veel bedrijven maken hier inmiddels gebruik van. Dit blijkt alleen niet altijd op de juiste manier te gaan. Het komt namelijk geregeld voor dat een abonnement door meer personen wordt gebruikt dan is toegestaan.

Gebruik monitoren

De uitgevers controleren het gebruik van het digitale abonnement. Dit doen zij door het aantal inlogs per abonnement per apparaat te monitoren. Organisaties die momenteel al extreem veel ‘overtredingen’ maken, zijn inmiddels direct benaderd.

Inzicht in jouw gebruik

Om te voorkomen dat je volgend jaar voor verassingen komt te staan met betrekking tot jouw abonnementskosten, is het raadzaam om inzicht te krijgen in het gebruik van digitale bronnen binnen jouw organisatie. Intrakoopleverancier ILGE kan een abonnementsinventarisatie uit voeren. Zo krijg je zicht op het werkelijke gebruik en de informatiebehoefte van jouw organisatie.  Vervolgens kan ILGE met het opstellen van een gepersonaliseerd plan van aanpak zorgen voor een abonnement op maat.

Heb je interesse? Neem voor het inplannen van een afspraak contact op met Jaap Koeman via jkoeman@ilge.nl of bel naar 06-14448623.

Deel dit artikel

Neem contact op

Marc Stout
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 52 20 72 32