Rapport prijsontwikkelingen kostendrijvers juli 2024

Samen meer marktkennis opbouwen en met elkaar delen. Dat is het doel van de Procurement Intelligence Desk van Zorg Inkoop Netwerk Nederland. In dat kader stellen zij hun rapportage met de prijsontwikkelingen van de maand juli 2024 beschikbaar.

Zorg Inkoop Netwerk Nederland houdt prijsontwikkelingen bij van materialen en diensten die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van producten voor de Nederlandse zorgsector: de kostendrijvers. Denk bijvoorbeeld aan prijzen van grondstoffen, energie en transport. Dit doen zij aan de hand van open source bronnen, die ook terug te vinden zijn in de rapportage. Daarmee is de informatie controleerbaar. 

In veel gevallen zijn er afspraken gemaakt over prijsindexeringen, maar wat als de prijzen voor bijvoorbeeld papier en hout structureel dalen?

Met dit maandelijkse rapport kun je de belangrijkste kostendrijvers volgen, zodat je je beter kunt voorbereiden op inkoop. Wellicht wil je opnieuw het gesprek aangaan over het laten dalen van de prijzen, of wil je een tijdelijke toeslag afspreken voor bijvoorbeeld een (of meerdere) kostendrijver(s). Deze informatie helpt je hierbij.

Wil je deze rapportage ontvangen?

Stuur dan een e-mail naar Daan van Gent (daan.van.gent@zinn.nl). Hij zorgt ervoor dat je de rapportage van juli (met een overzicht van cijfers tot en met de maand juni) ontvangt.

Aanmelden voor toekomstige rapportages kan via deze link.

Deel dit artikel