Meer geld voor AI in de zorg

Onlangs heeft minister Fleur Agema van VWS aangekondigd meer geld te willen investeren in kunstmatige intelligentie (AI) in de zorgsector. Hoewel het reguliere budget beperkt is, worden grote bedragen beschikbaar gesteld voor digitalisering.

Minister Agema benadrukte: “Het overheidsgeld is op, maar voor digitalisering zijn grote potten geld beschikbaar. Het is mijn bedoeling dit geld meer toe te spitsen op het ontwikkelen van randvoorwaarden om AI in de zorg te kunnen invoeren.”

Dit is een belangrijk onderwerp bij het implementeren van AI. Want weet jij bijvoorbeeld wat de specifieke veiligheidsrisico’s en maatregelen zijn die zorgorganisaties moeten overwegen bij de inzet van generatieve AI, zoals Copilot?

Deze ontwikkelingen staan centraal tijdens het aankomende inspiratie-event, ‘De kracht van IT in de zorg: laat je inspireren’, georganiseerd door Intrakoop in samenwerking met Bechtle. We bespreken onder andere hoe je generatieve AI, zoals Copilot for Microsoft 365, veilig en beheersbaar binnen je organisatie kunt implementeren. Een belangrijke eerste stap bij het invoeren van AI-toepassingen zoals Copilot is het instellen van data governance. Door rechten per rol in de organisatie toe te wijzen, zorg je ervoor dat je voldoet aan de AVG en voorkom je dat Copilot gevoelige of vertrouwelijke informatie deelt met onbevoegden.

Wil je meer weten over AI in de zorg? Kom dan naar het inspiratie-event van Intrakoop en Bechtle op 26 september in Eindhoven. Aanmelden kan via de website van Bechtle.

De kracht van IT in de zorg: laat je inspireren
Georganiseerd door: Intrakoop en Bechtle
Datum: 26 september 2024
Tijd: van 9:30 tot 13:15 uur
Locatie: Eindhoven          
Toegang: Gratis, maar registratie vereist

Deel dit artikel

Neem contact op

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT & Digitalisering
  • 06 54 77 10 26