De eerste Supply Chain Resilience campagne succesvol afgerond en rapportages opvraagbaar

Begin juli meldde Zorg Inkoop Netwerk Nederland dat de eerste campagne, waarin een supply rapportage is gemaakt van zestien kritieke medische hulpmiddelen, succesvol is afgerond. Door de deelname van negen leveranciers* is inmiddels van 52 producten een supply chain rapportage beschikbaar gemaakt.

Controle op juistheid

Zorg Inkoop Netwerk Nederland evalueerde de campagne samen met de deelnemende leveranciers en de klankbordgroep van de leveranciers. Daaruit bleek dat de rapportages een juist beeld geven van de supply chain en overeenkomen met de gegevens die door leveranciers zijn verstrekt.

De rapportages zijn ook besproken met de klankbordgroep van zorginstellingen. Het oordeel was dat de rapportages inhoudelijk sterk zijn, maar baat zouden hebben met meer toelichting. Zorginstellingen zagen nog andere verbetermogelijkheden, maar Zorg Inkoop Netwerk Nederland vond het belangrijk om eerst te delen wat er is opgehaald en neemt verbeteringen mee naar de volgende campagne, die in het najaar van start gaat.

*de negen deelnemende leveranciers

Rapportages beschikbaar via het portaal

Inmiddels zijn de eerste rapportages beschikbaar en op te vragen via het portaal van Zorg Inkoop Netwerk Nederland. Dit is hetzelfde portaal waarin ook de tekorten en alternatieven van medische hulpmiddelen staan. In deze rapportages staan vertrouwelijke leveranciersgegevens, daarom voert Zorg Inkoop Netwerk Nederland eerst wel een controle uit of de ontvanger een zorginstelling is. De rapportage wordt daarna per mail toegestuurd. Het portaal is alleen toegankelijk met een inlognaam en wachtwoord, en voorlopig alleen voor managers inkoop en assortiment coördinatoren van zorginstellingen beschikbaar.

Intrakoop is, als één van de vijf initiatiefnemers van het Netwerk, trots op dit resultaat.

Jouw supply chains ook in beeld?

Als jij ook voor de kritische medische hulpmiddelen van jouw zorginstelling supply chains en supply chain risico’s in beeld wilt krijgen, laat dit dan weten via scr@zinn.nl.

Geef daarbij de artikelcode en artikelomschrijving van de fabrikant/distributeur door, inclusief de naam van de leverancier. Vergeet niet om de betreffende leverancier een expliciet verzoek te sturen om deel te nemen via uitvraag van Zorg Inkoop Netwerk Nederland.

Neem een kijkje op de website van Zorg Inkoop Netwerk Nederland voor meer informatie.

Bron: Zorg Inkoop Netwerk Nederland

Deel dit artikel