Terugblik op de Algemene Vergadering 18 juni 2024

Op 18 juni 2024 vond de Algemene Vergadering van Intrakoop in Culemborg plaats. Voorzitter Raad van Toezicht, Peter Bosselaar en bestuurder Ruud Plu presenteerden het jaarverslag en de jaarrekening 2023. Andere onderwerpen waren de herbenoeming van twee RvT leden, de herijking van de coöperatiestrategie rondom vier thema’s en een inspirerende sessie over innovatie binnen de publieke sector. De dag werd afgesloten met een borrel en een vooruitblik naar de volgende vergadering op 12 december 2024.

Tijdens deze vergadering werden Iris Bandhoe en Ingrid Widdershoven als Raad van Toezicht leden herbenoemd voor een nieuw termijn van vier jaar. Daarna nam Ruud Plu het woord. Hij stelde de negen nieuwe leden kort voor en presenteerde het jaarverslag en de jaarrekening 2023. Na zijn presentatie gaven de aanwezigen hun akkoord op de voorgestelde bestemming van het resultaat.

Herijking van de Strategie

Daarnaast presenteerden we ook de eerste contouren van onze herijking van de strategie. We hebben gewerkt vanuit vier thema’s: Belangenbehartiging, Innovatie en digitalisering, Coöperatief gedrag en Financiering. In vier deelgroepen is gepeild hoe de leden over deze thema’s denken. Leden gaven drie belangrijke punten aan:

  • Meer samenwerking op sectoraal en regionaal niveau.
  • Hulp voor kleinere organisaties bij innovatie en digitalisering.
  • Waardering voor de vrijwilligheid in samenwerking met Intrakoop.

Externe stakeholders benadrukten ook de behoefte aan ketenbrede samenwerking en gemandateerde gesprekken in plaats van vrijwillige verkenningen.

Op basis van alle verkregen inzichten hebben we een eerste concept voor een nieuwe lange termijn ambitie geformuleerd:

“In 2029 zijn wij dé gemandateerde inkoopcoöperatie van de zorg en op dat gebied de expertisepartner voor actuele (bestuurlijke) thema’s. Als jullie vertrouwenspartij bieden wij in co-creatie relevante oplossingen voor beslissers in de cure & care.”

In de tweede helft van 2024 werken we de thema’s verder uit om in december tot een volledig voorstel te komen voor de herijking van de strategie van Intrakoop vanaf 2025.

Inspirerende sessie: een innovatieve cultuur stimuleren

Aansluitend aan de vergadering vertelden Jeroen Hammer en Roel Wolfert van Coplopers aan de hand van praktijkcases over hun ervaringen met innovatie binnen de grootste publieke organisatie van Nederland (de politie) en hoe deze hebben geleid tot nieuwe inzichten in het bevorderen van een innovatieve cultuur. Ze gaven hierbij handvatten voor het versterken van het vermogen tot innovatie onder collega’s en hoe je het verschil maakt en afwijkt van de status quo.

We hebben de dag afgesloten met een borrel en een heerlijke walking dinner. We willen graag alle aanwezigen bedanken voor hun aanwezigheid.

Onze volgende Algemene Vergadering vindt plaats op donderdag 12 december 2024. Bestuurders of gemachtigden van zorgorganisaties zijn op deze dag van harte welkom. Zet de datum alvast in je agenda; we kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze volgende Algemene Vergadering.

Deel dit artikel