Juridische aanpassingen bij overstap naar LED-verlichting

De tijd van traditionele verlichting loopt ten einde. Met de huidige EU-regelgeving en de stijgende energieprijzen is de overstap naar LED de enige logische keuze. Er is binnenkort zelfs geen alternatief meer. Dat betekent dat conventionele lampen niet meer beschikbaar zijn, maar daar staat tegenover dat er met LED-verlichting een kwalitatief en beter alternatief voor handen is.

De wetgeving in het kort

Bij de overstap naar LED-verlichting hebben we te maken met drie belangrijke juridische aanpassingen:

  1. De RoHS-richtlijn (Reduction of Hazardous Substances) stelt beperkingen aan het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen, zoals het gebruik van kwik in verlichtingsproducten.
  2. De SLR (Single Lighting Regulation), ook bekend als Ecodesign-verordening, zorgt ervoor dat producten die niet aan de efficiëntie-eisen voldoen, uitgefaseerd worden.
  3. De verordening inzake energie-etikettering introduceert een nieuw consumentvriendelijk energielabel om eindgebruikers te helpen energiezuinige producten te kiezen.

Meer informatie over de wetgeving lees je hier.


Intrakoopleverancier Signify biedt aantrekkelijke focusproducten van Philips aan. Maak als Intrakooplid gebruik van een goed advies bij de aanschaf van de juiste LED-verlichting en profiteer van de actieprijzen.

Speciale actieprijzen Philips LED-producten

Is jouw organisatie bezig om over te stappen op LED-verlichting? Kies dan voor Philips LED-verlichting.
Dit is hét moment om deze producten aan te schaffen, want als Intrakooplid profiteer je van de actieprijzen op het speciaal voor onze leden gekozen assortiment van Philips LED-buizen en -armatuur. Deze LED-verlichting is betrouwbaar, innovatief en extra energiezuinig. De producten zijn geschikt voor elke ruimte in jouw organisatie. 

Actieproducten

Intrakoop en Signify hebben afspraken gemaakt voor 2024 voor speciale actieprijzen voor de Philips CorePro LED tubes en Philips Ledinaire Panel All-in. Deze producten zijn verkrijgbaar via jouw Technische Unie-vestiging. De speciale prijzen voor de oude Philips TL fastmovers buizen zijn omgezet naar de duurzame Philips CorePro LED tubes.

Philips CorePro LEDtube

  • Efficiënte lichtverdeling.
  • In diverse lichtkleuren verkrijgbaar.
  • Vervanging van bestaande T8-lampen in installaties met zowel elektronische (EM/HF-) VSA's als netaansluiting.

Ledinaire Panel All-in

  • Eenvoudig de kleurtemperatuur aanpassen via een geïntegreerde schakelaar.
  • Beschikbaar kleurtemperatuurpakket. 3000/3500/4000K (lumen output 3400lm).
  • Voldoet aan kantoor eisen.

Lees hier meer over de Philips CorePro LEDtube en de Ledinaire Panel All-in.

Hulp nodig?

Voor advies kun je contact opnemen met André Burnet of met de Lichtadviseurs van de Technische Unie.

Deel dit artikel

Neem contact op

André Burnet
Contractmanager Facilitaire Diensten en Vastgoed
  • 06 26 02 68 03