Wijzigingen inzameling SZA-afval en mondkapjes

recyclen

Het coronavirus zorgt voor een enorme drukte in de ziekenhuizen met als gevolg een stijging van het aanbod van het specifiek ziekenhuis-afval (SZA-afval). Hierdoor dreigt een tekort aan SZA vaten.

Het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport), de instantie van Ministerie Infrastructuur en Waterstaat verantwoordelijk voor o.a. de verpakkings- en vervoersvoorschriften, heeft een tijdelijke werkinstructie gemaakt om het “droge” specifieke ziekenhuisafval op andere wijze in te zamelen. Vanwege een tekort op de WIVA-vaten heeft Renewi per direct een nieuwe werkwijze ingevoerd. Je leest hier alle informatie.

Inzameling mondkapjes

De TU Delft, Van Straten Medical/ GreenCycl en Renewi hebben samen een oplossing bedacht en getest om gebruikte mondkapjes van de ziekenhuizen op te halen, te steriliseren en weer als nieuwe mondkapjes terug te leveren. Dit kan de oplossing zijn voor het tekort. Gebruikte mondkapjes worden op deze manier hergebruikt in plaats van verbrand. Meer informatie vind je hier

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23