Eiwitten in de spotlights

ArlaFoods_JasperKooijmans

Vitaal blijven? Daar is ook eiwitrijke voeding voor nodig. Maar nog niet alle ouderen en verzorgers weten dat. Jasper Kooijmans vindt dat een gemiste kans. Vandaar zijn initiatief om met alle betrokken partijen een eiwitplatform te lanceren.

'De overheid stimuleert ouderen om zo lang mogelijk thuis te wonen. Dat is ook beter. Ouderen voelen zich thuis gelukkiger. Wel moet er voldoende aandacht zijn voor beweging, sociale contacten en voeding. En weten ze ook hoe belangrijk eiwitrijke voeding is? Daar zijn veel wetenschappelijke studies naar gedaan. De gunstige effecten zijn dus bekend. Maar die kennis komt niet terecht bij de ouderen die nog thuis wonen. En medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen hebben ook behoefte aan deze informatie en het productaanbod op één centrale plek.'

Omdenken

'Als Arla Foods willen we onze kennis over eiwitten graag delen. We proberen de grote groep ouderen en hun verzorgenden te bereiken. Maar dat is lastig. Dus stelde ik mijzelf de vraag: ‘Kunnen alle partijen die iets met eiwitten doen niet met elkaar gaan samenwerken? Die vraag leidde uiteindelijk tot het plan om een eiwitplatform op te zetten. We hebben een aantal grossiers al benaderd. En zij reageerden allemaal enthousiast. Zij hebben al handige apps en websites. De platforms zijn er dus al. Ze moeten daar alleen nog specifieke content over eiwitten en producten op zetten. Wij gaan ze daarbij helpen. En we verwachten dat ook van andere leveranciers. En dat is alleen maar goed. Zo’n platform werkt alleen als je het echt samen doet.'

De lancering? Jasper verwacht dat de eerste grossiers nog in de eerste helft van 2018 content over eiwitten gaan delen. 'Daarna willen we het zo snel mogelijk gaan opzetten met retail partijen, want de grootste groep ouderen woont tenslotte thuis.’

Jasper Kooijmans | Hoofd Foodservice Nederland & België bij Arla Foods

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de Intrakoop-overeenkomst met Arla Foods? Neem dan contact op met:

Bram Buyserd
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 12 56 89 49