Doet jouw organisatie er alles aan om patiëntgegevens te beschermen?

cyber security

De beveiliging van Elektronische Patiënten Dossiers (EPD) en het beschermen van patiëntgegevens wordt steeds belangrijker binnen de zorg.

Het inzetten van geautomatiseerde kwetsbaarheidscans zorgt ervoor dat de status van jouw IT-omgeving up-to-date is en je medewerkers data met elkaar kunnen delen zonder de zorg voor de patiënt te verlagen.

Ziekenhuizen en zorgorganisaties zijn enorm kwetsbaar voor cybercriminelen en melden dagelijks datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Naast de druk die wordt opgelegd door de AVG wetgeving, spelen er in de zorg diverse uitdagingen op IT-gebied. Verouderde systemen en de eis vanuit de overheid om behandeldata toegankelijk te maken voor cliënten. Is de nieuwe EPD software die gebruikt wordt wel veilig? Daarnaast worden er eisen gesteld rondom de informatiebeveiliging via de NEN7510. De gestelde processen gaan bijdragen aan het verhelpen van cyberdreigingen van buiten, maar hoe zit aan de binnenkant? En is er een helder continuïteitplan opgesteld? Allemaal vragen die beantwoord worden in de campagne 'Security voor Zorg' die binnenkort gelanceerd wordt. 
Security voor zorg Een eenvoudig proces

Holm Security, partner van Protinus IT (en deelnemer aan Security voor Zorg), gebruikt dezelfde technieken als de kwaadwillende hackers, maar dan in het voordeel van zorgorganisaties. Door geautomatiseerde scans in te richten binnen jouw netwerk en applicaties, krijg je een volledig beeld van de kwetsbaarheden in je IT-omgeving. Tevens kun je rapportages naar wens inrichten en verschaffen ze jou, je management en externe belanghebbenden inzicht in de stand van zaken en de progressie die je in dat domein hebt geboekt.

Probeer het zelf

Om zorginstellingen het gemak en de kracht van kwetsbaarheidsscan te laten ervaren, biedt Holm Security de leden van Intrakoop een gratis testfase aan. Op die manier kun je vandaag nog hun diensten proberen. Op onze IT-site kun je meer lezen over deze oplossing.

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over deze aanbieding, de campagne 'Security voor Zorg' of over wat Intrakoop en Protinus IT op het gebied van ICT security voor jouw zorgorganisatie kunnen betekenen? Bel met collega Patrick van Lonkhuijzen.

Patrick van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81