Aandacht voor eten en drinken nieuwe verplichte indicator basisveiligheid

Verduurzaming: betrek iedereen bij de plannen

Over 2019 moeten aanbieders van verpleeghuiszorg rapporteren over drie verplichte indicatoren basisveiligheid.

Dat zijn: ‘Advance Care Planning’ (ACP), ‘bespreken medicatiefouten in het team’ en ‘aandacht voor eten en drinken’. Het totale aantal kwaliteitsindicatoren waar de verpleeghuiszorg over moet rapporteren is teruggebracht van tien naar vijf. Naast de drie verplichte indicatoren mag ieder verpleeghuis er zelf nog twee uitkiezen waarover zij rapporteren. “Dit levert een aanzienlijke verlaging van de administratieve lasten voor zorgorganisaties op, maar biedt wel goed inzicht in de kwaliteit op zorglocaties”, aldus brancheorganisatie ActiZ. 

De indicator ‘aandacht voor eten en drinken’ is nieuw. Volgens ActiZ is deze nieuwe indicator uitermate relevant. Dat kunnen wij vanzelfsprekend volmondig onderschrijven. Bij eten en drinken gaat het niet alleen om voorkoming van ondervoeding of juist de ontwikkeling van overgewicht, maar ook om het genieten van eten en drinken en de ambiance tijdens de maaltijden. Met deze indicator worden de afspraken getoetst die gemaakt zijn met cliënten over eten en drinken.

Intrakoop ondersteunt haar leden in alle sectoren van de gezondheidszorg graag in het meedenken over oplossingen voor, onder meer, eten en drinken. Zo denken wij graag mee over de visie van jouw maaltijdvoorziening, of helpen wij bij het zoeken naar de juiste leverancier. 

Bron: Actiz, Skipr

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Winnie van Besouw.

Winnie van Besouw
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 82 52 23 39