Intrakoop wordt circulair!

Onlangs hebben alle adviseurs, consultants en inkoper/productmanagers van Intrakoop samen een training circulair inkopen gevolgd. Op een zeer inspirerende locatie kregen zij niet alleen theorie over circulair inkopen, maar vooral heel veel praktische tools. Ook gingen ze aan de slag hoe zij circulair inkopen in hun eigen werkzaamheden kunnen toepassen.

Voor een training over circulariteit ga je natuurlijk niet bij een standaard vergaderzaal zitten. We hebben voor deze bijzondere gelegenheid een locatie van Intrakooplid ’s Heeren Loo uitgekozen. Volop voorbeelden van circulariteit, met natuur om ons heen, maar ook cliënten in de catering, zodat we weten voor wie we het doen. 

Groen of fossiel?

De training begon met een presentatie van de zeer energieke Yvette Watson (#2 in de ABN AMRO Duurzame 50) over circulair inkopen. De Intrakoopcollega’s hebben hier bewezen niet alleen zeer scherp te zijn, maar ook al veel kennis van zaken te hebben. De voorverpakte komkommer stond symbool voor hoe ingewikkeld duurzaamheid kan zijn. Wanneer is iets ‘groen’ en wanneer ‘fossiel’?

Aan de slag

Na de inhoudelijke ochtend gingen we zelf aan de slag. De groepen werden opgedeeld: de adviseurs gaan met de ‘why’ aan de slag, de consultants met praktische tools als de SDG’s (Sustainable Development Goals) en de inkoper/productmanagers met het (verder) concretiseren van de teamplannen en de MVO Bijlage die hoort bij hun raamovereenkomsten.

Na een duurzame lunch (groente van eigen land en vleeswaren van de naburige boer) gingen we snel verder met kennis delen. Onder andere de “walking meeting” zorgde voor veel kruisbestuiving van kennis en nieuwe inspiratie. Afsluitend hebben alle groepen de resultaten van de dag gepitcht. 

En nu verder

Nu is het aan ons om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen! Beginnen bij het uitwerken van de  sheets, opnemen in de teamplannen 2020 en toepassen bij leden en leveranciers!

Ben je benieuwd naar de resultaten van deze dag en hoe Intrakoop circulair gaat vertalen naar een bepaald contract of dienst? Neem dan contact op met je adviseur of de betreffende inkoper/productmanager. 

Deel dit artikel