Koffie drink je samen, ook op het werk

Koffie drink je samen

Onze partnerleverancier Douwe Egberts heeft de ambitie om met goede koffie en thee dagelijkse momenten waardevoller te maken.

Koffie kan namelijk een warm welkom betekenen in een zorginstelling, het wachten verzachten in een ziekenhuis, maar bovenal is het een geleider van écht contact. Koffie verbindt en brengt mensen dichter bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan bewoners of patiënten die een kopje koffie drinken met elkaar of met hun bezoek, maar ook aan medewerkers die samen pauze houden. 

Het mooie is dat koffie vaak samen gedronken wordt. Uit onderzoek blijkt dat 66% van de kopjes koffie in de horeca samen worden gedronken, met als voornaamste reden om even bij te kletsen. Op het werk drinken zorgprofessionals 67% van de kopjes koffie samen, bijvoorbeeld met hun collega’s, patiënten of bewoners. Ongeveer 33% van de kopjes koffie worden dus alleen gedronken. In de horeca zijn dit met name kopjes koffie voor onderweg, die vooral gedronken worden om energie op te doen of als tijdverdrijf in het openbaar vervoer. 

Op het werk is het kopje koffie voor zorgprofessionals onmisbaar om mee op te starten (14%) en scherp te blijven tijdens het werk(13%), maar zorgprofessionals drinken ook hier toch het vaakst koffie om even te ontspannen en bij te kletsen met collega’s (21%). Daarnaast weet Douwe Egberts dat zorgprofessionals het koffiemoment steeds vaker zien als een moment om zichzelf te belonen of trakteren (van 8% in 2017 naar 14% in 2018), zowel met als zonder collega’s. In lijn met deze ontwikkeling, zijn ze ook steeds vaker bereid zijn om te betalen voor een verse bonen koffie op het werk (42%).

Ben je benieuwd naar andere inzichten over koffie op het werk? Download dan hier de white paper. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Bram Buyserd
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 12 56 89 49