Elver trots op eigen vernieuwde milieustraat

Elver trots op eigen vernieuwde milieustraat

In de Achterhoek is Elver de eerste zorgorganisatie die een eigen milieustraat heeft waar deelnemers en bewoners een belangrijke bijdrage leveren aan het afvalproces. Dit is het resultaat van een bijzonder inkooptraject waarin MVO en social return belangrijke onderdelen zijn. Hierbij heeft Intrakoop Elver geholpen.

Cliëntparticipatie

Elver ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en hun familie, met wonen, dagbesteding, behandeling en begeleiding in de regio Achterhoek. Het is de wens van Elver om deelnemers en bewoners te betrekken bij het afvalproces. In dit inkooptraject is daarop de focus gelegd. Niet echt gebruikelijk in de afvalbranche. 

Eigen milieustraat

Afvalverwerker Remondis kan invulling geven aan deze wens. Zo zijn op het terrein in Nieuw-Wehl een vijftal half-ondergrondse containers geplaatst waar het afval gescheiden aangeboden wordt. Naast glas en restafval zamelt Elver nu ook incontinentiemateriaal apart in. Uiteraard blijft het aanbieden van tuinafval, oud-ijzer, hout, grof restafval en het bruin- en witgoed ook bestaan. Met behulp van kleuren en pictogrammen op de verschillende containers weten de deelnemers en bewoners precies welk afval in welke container gedeponeerd moet worden.

Veilig en duurzaam

De milieustraat staat al jarenlang op het wensenlijstje van Elver. “We zijn blij dat onze deelnemers en bewoners hun afval nu veilig en duurzaam kunnen inleveren. De wens voor deze manier van afvalverwerking lag er al langere tijd. Eindelijk is de milieustraat nu samen met Remondis gerealiseerd en daar zijn we bijzonder trots op”, aldus Regiomanager Ronny Kaemingk van Elver.

Eind oktober openden de trotse deelnemers van de Klussengroep van Elver de vernieuwde milieustraat in Nieuw-Wehl.

Deel dit artikel

Neem contact op

Benieuwd hoe Intrakoop je kan begeleiden bij de inkoop van afvalverzameling en -verwijdering? Neem contact op met:

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23