Compliant volgens de Autoriteit Persoonsgegevens? Zet stap 1

Mobiel met lock_web

Sinds eind mei is de AVG van kracht, het kan je niet ontgaan zijn.

In Nederland is het toezicht op de AVG opgedragen aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 

Op haar website heeft de AP een 10 stappenplan opgenomen dat dient als voorbeeld om ervoor te zorgen dat je organisatie voldoet aan de AVG en daarmee inderdaad ‘compliant’ is. Als we naar dat plan kijken dan is stap 1 omschreven als ‘bewustwording’.

Letterlijk staat er op de site van de AP: 
 “STAP 1: BEWUSTWORDING
Zorg ervoor dat de relevante mensen in uw organisatie (zoals beleidsmakers) op de hoogte zijn van de nieuwe privacyregels. Zij moeten inschatten wat de impact van de AVG is op uw huidige processen, diensten en goederen en welke aanpassingen nodig zijn om aan de AVG te voldoen. Houd er rekening mee dat de implementatie van de AVG veel kan vragen van de beschikbare menskracht en middelen en begin er daarom op tijd mee.”


Makkelijker gezegd dan gedaan wellicht en daarom bieden wij graag de hulp van één van onze leveranciers aan. De overeenkomst die wij hebben met Duthler Associates voorziet in een scherp geprijsde en laagdrempelige E-learning module waarmee je snel en eenvoudig stap 1 kunt zetten. Meer informatie? Klik dan hier en zie wat Duthler Associates voor je kan betekenen.

Deel dit artikel

Neem contact op

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23