Het belang van eiwitten

Eten en drinken

Eiwitten zijn van groot belang in een gezond voedingspatroon.

Ze zijn noodzakelijk voor de groei en het onderhoud van onze lichaamscellen en weefsels zoals de huid, organen en spieren. Als we onvoldoende eiwitten eten kan dit leiden tot spierafbraak en op lange termijn zelfs tot een verminderde weerstand. Naarmate we ouder worden verliest ons lichaam langzaam spierkracht en –massa terwijl het juist van belang is om spierkracht en spiermassa zo lang mogelijk te behouden. Daarom hebben veel ouderen voor dat behoud extra eiwitten nodig. 

Dieetadvies

Onze leverancier Zuivelhoeve schakelt met enige regelmaat de expertise van diëtiste Maaike Aarnink in om klanten te laten weten hoe zij om moeten gaan met de noodzaak om eiwitrijk voedsel aan te bieden aan hun cliënten. Haar advies voor ouderen en/of mensen met een verhoogde eiwitbehoefte is om 3 tot 4 porties zuivel per dag te nuttigen. Met name dierlijke producten zijn rijk aan eiwitten, zoals vlees, vis, kaas, eieren, noten en zuivel. 

Eitwitrijk voedingsadvies

Daarnaast levert Zuivelhoeve veel voedingsmiddelen die geschikt zijn om toe te passen in een eiwitrijk voedingsadvies, aldus Maaike. Er kan daarom ook veel gevarieerd worden. Zuivelhoeve gebruikt volle weidemelk voor haar producten. Door die grondstof bevatten hun toetjes al veel eiwitten. Ook levert Zuivelhoeve energie- en eiwit verrijkte vla en pappen in verschillende smaken en formaten. Op die manier wordt in de verhoogde behoefte voorzien en wordt het advies van 3 tot 4 porties zuivel per dag gemakkelijk gehaald.  


Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over eiwitrijk voedsel of de overeenkomst met Zuivelhoeve?

Bram Buyserd
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 12 56 89 49