Haal meer uit je koffie en thee met Douwe Egberts

JDE

Onze leverancier Douwe Egberts richt zich op het waardevoller maken van dagelijkse momenten met goede koffie en thee.

Eén van deze momenten is het koffie- en theemoment in het restaurant van je zorginstelling. Bewoners genieten hier graag samen of met familie die op bezoek is. Het voelt voor hen vaak als een uitje in eigen huis en ze laten zich tijdens dit ontspannen moment dan ook graag verwennen met lekkernijen. Als zorginstelling kun je dit koffie- en theemoment benutten om inkomsten te genereren en een gastvrij visitekaartje af te geven. 

Maak je koffievoorziening onderscheidend

Douwe Egberts adviseert: Het belangrijkste is dat je koffie- en theeaanbod in het restaurant onderscheidend is ten opzichte van de basisvoorziening op andere afdelingen in het huis. Wanneer je een onderscheidende koffievoorziening combineert met een premium thee assortiment, kun je rechtvaardigen dat hiervoor betaald moet worden. 
Daarnaast beschikt onze leverancier over verschillende tools om je te helpen de omzet te verhogen. Deze tools gaan verder dan servies, theekisten en blikken voor suiker en melk om de merkbeleving te verbeteren. Denk hier bijvoorbeeld aan tools zoals menukaarten, menuborden en spaarkaarten op maat, koffiespecial- en iced tearecepten met bijbehorende communicatiematerialen of een samen te ontwerpen krijtmuur.
Met menukaarten en menuborden maak je gasten bewust van wat je serveert en kan je omzet met wel 5% stijgen. Ook is het verleiden van je gasten natuurlijk belangrijk: het serveren van koffie- en theespecials kan bijvoorbeeld leiden tot een omzetstijging van wel 27%. Tenslotte kun je er ook voor kiezen je gasten te belonen door spaarkaarten in te zetten. Je zorgt er hiermee voor dat mensen vaker terug komen en dan samen tot wel 10% meer gaan spenderen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van zorginstelling Zorgwaard in hun restaurant? Lees dan snel onderstaand interview. 

Onbemand coffee concept

Naast bovenstaande tools, die je helpen om meer uit koffie en thee te halen, is het volgende concept wellicht ook interessant voor jouw zorginstelling: een succesvol onbemand concept voor commerciële koffie en thee in ziekenhuizen is namelijk de D.E Coffee Kitchen. In deze premium koffiecorner kunnen gasten hun consumptie personaliseren en genieten van warme en koude variaties van barista-kwaliteit tegen een scherpe prijs. Ziekenhuizen bieden hiermee een voorziening van topkwaliteit, maar hoeven niet te investeren en worden volledig ontzorgd: De exploitatie en verzorging wordt namelijk door Douwe Egberts gedaan. Sinds kort draait dit concept ook in verschillende zorginstellingen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van Treant Zorggroep met de D.E Coffee Kitchen? Lees dan snel onderstaand interview. 

Heb je interesse in de tools voor je restaurant of het D.E Coffee Kitchen concept, neem dan contact op met je inkoper/productmanager. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Bram Buyserd
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 12 56 89 49