Schone handen zijn veilige handen

Handhygiëne met de producten van Essity Tork

In welke branche je ook werkzaam bent, handhygiëne is altijd van groot belang. Zelfs als ze niet zichtbaar zijn, kunnen handen miljoenen bacteriën bevatten. Goed handen wassen met water en zeep helpt. Maar alleen als je ze hierna goed afdroogt met een papieren handdoek.

Gezond zijn begint met een goede hygiëne. Voor handen die zichtbaar vuil zijn, is de makkelijkste en meest efficiënte manier om vuil en bacteriën te verwijderen door de handen te wassen met zeep en lauw water. Als er geen water is of als extra hygiëne nodig is, is een Tork desinfectant op alcoholbasis de juiste keuze. 

Hygiëne op kantoor: een kwestie van collegialiteit

Ook op kantoor kan een goede handhygiëne veel bijdragen aan de gezondheid. Het voorkomen van bacteriën- en virusverspreiding is erg belangrijk. De handige Tork Hygiene Stand, faciliteert handhygiëne op drukbezochte locaties. Deze kan voorzien worden van maximaal drie Tork hygiëne-dispensers voor desinfectie. Ook kun je deze vullen met Tork Image DesignTM-lijn of de Tork Elevation-lijn dispensers. 

Interessante feiten en tips over handen wassen en hygiëne

  • 8 van de 10 infecties worden via handen doorgegeven
  • Veel mensen nemen maar 8 seconden de tijd om hun handen te drogen na het wassen
  • Er bevinden zich tot 10 miljoen bacteriën tussen de vingertop en elleboog
  • Zorgvuldig handen drogen is cruciaal om het overbrengen van bacteriën te voorkomen
  • Voldoende dispensers op goed zichtbare plekken in de buurt van de werkplek draagt bij aan hygiëne en efficiënte reiniging

Ontdek meer over Essity Tork

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de Intrakoop-overeenkomst met Essity Tork? Neem dan contact met mij op.

Joost Geerlings
Adviseur
  • 06 20 60 39 44