Energiebesparende maatregelen wettelijk verplicht. Voorkom boete

LED

De Wet Milieubeheer verplicht je organisatie energiebesparende maatregelen te nemen die je in 5 jaar kunt terugverdienen. In praktijk gebeurt dit echter nog te weinig en gemeenten schieten te kort bij de controle en handhaving van deze wet.

Informatieplicht

Daarom komt er nu een verplichting: organisaties moeten zelf melden welke maatregelen zij hebben genomen en waarom zij daarvoor hebben gekozen. Gemeenten hoeven niet meer actief te controleren of organisaties maatregelen hebben genomen. De bewijslast wordt dus omgedraaid. Organisaties die niet of niet tijdig aan deze informatieplicht voldoen, riskeren een boete.

Duurzame verlichting

Een van de maatregelen die je in 5 jaar terugverdient is duurzame verlichting. Het is dus een mogelijkheid om invulling te geven aan de Wet Milieubeheer. Wij maken het je nu heel makkelijk om deze maatregel te treffen via onze nieuwe overeenkomst met Philips.
Wij hebben afspraken gemaakt over duurzame verlichting: ledlampen, armaturen en controls (bewegingssensoren etc.). De overeenkomst is vooral geschikt voor projecten waarbij de producten via directielevering besteld worden. Daardoor kun je je eigen huisinstallateur inzetten voor de montage van de verlichtingssystemen. De levering van deze producten loopt via de groothandel Technische Unie.  

Je voordelen

  • Alle prijzen zijn netto, dus geen bonus achteraf of staffel. Geen vervoers- of administratiekosten. 
  • Je hebt een Best Value garantie. Philips Lighting hanteert via de raamovereenkomst de scherpste condities. 
  • Een ingenieursbureau heeft de producten uit de raamovereenkomst beoordeeld. Hun Programma van Eisen is beschikbaar. 
  • De garantie is verlengd naar 5 jaar, gebaseerd op de gemiddelde terugverdientijd van de lampen en niet op branduren.
  • Er zijn afspraken gemaakt over duurzaamheid: 5% van de omzet wordt besteed aan SROI. FIRA doet de controle. 
  • Philips stelt kosteloos een lichtplan op, als de technische tekeningen beschikbaar zijn.
  • Je kunt een budgettool gebruiken, waarmee je per locatie kunt berekenen wat de investering en terugverdientijd is. Ook staan hier de normen in voor de installatiewerkzaamheden. 
  • Wij voeren het contractmanagement voor je uit met Philips Lighting en ondersteunen je bij vragen.

Hoe kun je meedoen?

Je kunt profiteren van alle voordelen, als je namens je zorgorganisatie commitment geeft voor deze raamovereenkomst. We willen dan graag van je weten om hoeveel m2 verlichting het gaat. Je kunt dit aangeven in ons commitmentformulier.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meedoen? Of heb je vragen over duurzame verlichting en onze overeenkomst met Philips? Laat het me weten. Ik vertel je er graag meer over.

Jesse Schrama
Consultant Duurzaamheid
  • 06 46 13 54 46