Inkooptraject bij Brentano levert één leverancier Eten & Drinken op

Eten en drinken

Met zorgorganisatie Brentano hebben we recent een inkooptraject gedaan waarbij ze voor wat betreft Eten & Drinken van meerdere grootschalige leveranciers naar 1 leverancier zijn gegaan.

Brentano heeft een eigen keuken waar men zelf de maaltijden bereid. Brentano wilde graag kosten verminderen met hulp van een leverancier die goed begrijpt wie Brentano is en waar ze voor staan.  Gerrit Onderstal (facilitair manager bij Brentano) vatte de opdracht als volgt samen: “Als ze niet snappen waar wij mee bezig zijn doen ze niet mee in de selectie die we gaan doen.” Een duidelijke boodschap.

Wat hebben we gedaan?

Samen met Brentano hebben we een voorselectie gedaan waarbij we op basis van een hele specifieke uitvraag de geselecteerde leveranciers een presentatie hebben laten geven om te zien of ze de vraag die Brentano had goed hebben begrepen. Daarnaast is gevraagd of ze hun toegevoegde waarde zo concreet mogelijk konden laten zien. De uitvraag van Brentano aan de deelnemers aan de voorselectie omvatte onder meer het maken van een SWOT-analyse. De voorselectie zorgde er voor dat van de zes leveranciers er drie afvielen. De drie overgebleven leveranciers zijn een vervolgtraject ingegaan waarbij we het aanbestedingstool Negometrix hebben gebruikt. Door de hele specifieke behoefte van Brentano, vooral in de complexiteit van grootschalig, kleinschalig en winkels, werd deze stap nogal een uitdaging. 

Contractmanagement

Vanuit Intrakoop werd het gehele  voortraject begeleid door Ido Verbree, inkoper/productmanager Eten & Drinken. Anne Marie Kolkhuis Tanke, consultant, heeft het Negometrix traject begeleid. Een prettige werkwijze voor lid Brentano want hierbij waren zowel de inhoudelijke als de procesmatige rollen goed geborgd. Uiteindelijk is de keuze van Brentano op Van Hoeckel gevallen. Ido Verbree pakt samen met opdrachtgever Brentano het contractmanagement op. Dit begint bij de implementatie en loopt door tot het einde van de overeenkomst. Het complete contractmanagement is in een jaarlijkse planning opgenomen. In die planning zijn verschillende activiteiten opgenomen die, in overleg tussen van Hoeckel en Brentano, door Intrakoop worden bewaakt en uitgevoerd.  

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over deze aanbesteding bij Brentano? Of wil je voor je eigen organisatie een soortgelijk traject starten?

Ido Verbree
Adviseur Care
  • 06 50 51 47 92