Subsidie voor duurzame energie

Duurzaam

Nederland heeft flinke duurzaamheidsdoelstellingen. Om deze te helpen realiseren, stelt de overheid jaarlijks miljarden euro's aan subsidie beschikbaar. Speciaal voor duurzame energie (SDE++). Hoe profiteer je hiervan als zorgorganisatie?

De overheid wil duurzame energie op twee manieren stimuleren:

  • bestraffen van een hoog energieverbruik door hogere energiebelasting en via de Wet Milieubeheer;
  • belonen van duurzaamheid door een subsidie voor duurzame energie (SDE++).

Over de SDE++-subsidie

Wil je grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie produceren? Of technieken toepassen om de CO2-uitstoot te verminderen? Dan kun je subsidie aanvragen vanuit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling is voor bedrijven en non-profitorganisaties.

De overheid wil de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. De SDE++-regeling draagt hieraan bij. Met deze regeling wordt zowel de grootschalige productie van hernieuwbare energie als CO2-verlaging gestimuleerd om er zo voor te zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. Je kunt bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor een grootschalige warmtepomp voor de verwarming van een pand en een zonnepaneelsysteem op een dak.

Hoe hoog de uitgekeerde subsidie is, is afhankelijk van de energieprijzen. Nemen de elektriciteitsprijzen toe, dan bespaar je meer geld met de opgewekte energie van je zorgorganisatie. De overheid hoeft dan minder bij te dragen vanuit de SDE++-subsidie voor een rendabele business case. 

Zo vraag je SDE++-subsidie aan

Je vraagt deze subsidie  aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Kijk voor meer informatie op de site van RVO. Als je wilt, kunnen we je bij de aanvraag van subsidie of bij de inkoop van zonnepanelen begeleiden.

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over onze begeleiding bij de aanvraag van SDE++-subsidie of bij de inkoop van zonnepanelen? Neem hiervoor vrijblijvend contact op met:

David Hoorn
Productgroepmanager Energie
  • 06 52 75 28 84