Over Mario

Hoe komen we tot succesvolle samenwerking in de zorg? Mario van de Sande denkt graag mee en adviseert over inkoop voor waardegedreven zorg. Maak kennis met Mario!

Als Mario na zijn studie aan het werk gaat, raakt hij enthousiast over het inkoopvak. Hij ontwikkelt zich verder naar een internationale inkoopfunctie bij Philips, maar zoekt na 8 jaar werk dichter bij huis. Hij kiest een baan in de zorg, bij de St. Anna Zorggroep en voelt zich al snel thuis binnen de zorgcultuur. Als hoofd Inkoop leert Mario Intrakoop kennen en neemt vervolgens deel aan een klankbordgroep. Het contact is zo goed, dat Intrakoop hem in 2012 vraagt het segment Medisch mee op te zetten. Met succes. Sinds 2018 is Mario weer terug bij St. Anna Zorggroep om waardegedreven inkoop te introduceren; daarnaast werkt hij bij Intrakoop nog een aantal uren per week aan dezelfde ambitie. 

‘Ik geniet van succesvolle samenwerking als resultaat’

Mario: ‘Mijn werk bij St. Anna Zorggroep doe ik met veel plezier. Maar het is mooi om daarnaast bij Intrakoop mee te werken aan de transformatie in de inkoopwereld. Nieuwe processen inrichten die waardegedreven inkoop mogelijk maken. Dat is nodig voor zorg van goede kwaliteit tegen beheersbare kosten. Hierbij speel ik een strategische, coachende rol. Waar nodig adviseer ik vakinhoudelijk over inkoop, waar mogelijk verbind ik de juiste mensen aan de inhoudelijke kwesties die op tafel liggen. Ik geniet ervan als dit resulteert in een succesvolle samenwerking – of het nou met ziekenhuizen, leveranciers of care-instellingen is.’ 

Hoe werkt Mario aan goede, betaalbare zorg?

Mario zet zijn inkoopexpertise en verbindende kwaliteiten graag zo in:

  • begeleiden en adviseren bij complexe inkoop- en samenwerkingsvraagstukken;
  • relaties onderhouden en uitbouwen met leden en leveranciers;
  • ontwikkelen van (innovatieve) inkoopvisie en -strategie voor de lange termijn.

Neem contact op

Mario van de Sande
Strategisch Adviseur Inkoop
  • 06 23 53 04 38
Mario