Over Jesse

Wil je aan de slag met duurzaam inkoopbeleid in jouw zorgorganisatie? Consultant Jesse Schrama kijkt graag mee en geeft passend advies. Maak kennis met Jesse!

Tijdens zijn studie Commerciële economie komt Jesse via een bijbaan terecht in de energiewereld. Al snel weten ze hem te strikken voor een functie bij een nieuw bedrijf in duurzame energie. Daar richt hij zich op het verduurzamen van gebouwen, waaronder zorginstellingen. Niet gek dus dat Intrakoop hem in 2014 uitnodigt een propositie op te zetten voor energiebesparing en duurzame energie. Verschillende collectieve inkoopcontracten later heeft Jesse zich ontwikkeld tot consultant Duurzaamheid. Momenteel richt hij zich volledig op het thema duurzaam inkopen, voor leden én voor Intrakoop.

‘Wat mij betreft is duurzaam inkopen geen verbetering, maar de standaard!’

Jesse: ‘Ik ben van mening dat de zorg als een van de grootste sectoren in Nederland fundamenteel kan bijdragen aan een gezonde en leefbare wereld. Dat betekent dus ook een duurzame bedrijfsvoering. Als consultant help ik leden proactief en denk ik met hen mee, onder andere over klimaatneutraal en circulair inkopen. Daarnaast ben ik als intern MVO-coördinator goed op de hoogte van wat er speelt op dit gebied, zoals de Green Deal Duurzame Zorg. Overigens hoop ik dat mijn rol snel overbodig is. Wat mij betreft is duurzaam inkopen geen verbetering, maar de standaard!’

Hoe helpt Jesse jouw organisatie?

Jesse zet zijn creatieve geest graag op de volgende manieren in voor jouw organisatie:

  • met een digitale scan de duurzaamheid tonen van jullie huidige inkoop;
  • jouw organisatie stimuleren om aan de slag te gaan met duurzame inkoop;
  • samen duurzaam inkoopbeleid opstellen en integreren in het organisatiebeleid;
  • adviseren over passende ondersteuning voor duurzaam inkoopbeleid.
  •  

Neem contact op

Jesse Schrama
Consultant Duurzaamheid
  • 06 46 13 54 46
Jesse