Herziene AIVG weer een stap dichterbij

contract ondertekenen

NEVI ontwikkelt samen met Intrakoop en andere stakeholders (inkopers, juristen en leveranciers in de zorg) een herziene versie van de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg 2017. Wat is nu de status?

Goed nieuws

NVZ, Actiz en VGZ hebben de herziene AIVG aan hun bestuur voorgelegd en ze zijn voor akkoord aangenomen! Het bestuur van de Nederlandse ggz zal nog met een reactie komen. Vlak na de zomer vindt de consultatie van de module PNIL plaats. En er wordt dan verder gewerkt aan de modules ICT en Geneesmiddelen.

We verwachten dat de Algemene AIVG en module PNIL na de zomer gedeponeerd worden. De modules ICT en Geneesmiddelen vergen wat meer tijd en worden later gedeponeerd. Na het deponeren kun je de Algemene AIVG en module PNIL direct toepassen.

Als je de module ICT nodig hebt, raden we aan vooralsnog de variant van 2017 te gebruiken die gekoppeld is aan de AIVG 2017. De module Geneesmiddelen is een volledig nieuwe module.

Deel dit artikel

Neem contact op

Heb je vragen over de ontwikkeling van de herziene AIVG? Neem dan contact op met

Andor Kemper
Tactisch Inkoop Consultant
  • 06 53 33 03 86