Resultaten pilots bekend op congres Green Deal Duurzame Zorg

Green Deal illustratie 1200 - 604px

Op 7 oktober is het online congres Green Deal Duurzame Zorg. Hét moment waarop we bekend maken wat de resultaten zijn van de duurzame pilots die wij samen met leden in opdracht van het ministerie van VWS hebben gedaan.

En wat blijkt? Al met het zetten van kleine stappen en realiseren van geringe veranderingen kunnen we samen veel bereiken voor een duurzamere zorg! We vertellen je op 7 oktober graag meer over: 

  • Pilot Scheiden van PMD-afval
    Hoe kunnen we in zorgorganisaties het afval van plastic, metaal en drinkpakken (PMD) scheiden tot  schonere (mono)stromen, zodat er bij de afvalverwerking meer herbruikbare grondstoffen overblijven en de CO2-uitstoot vermindert? 
    Deelnemers: Leger des Heils, Tangenborgh, Pro Persona en Arkin
    Projectleider: Jan Holsappel
  • Pilot Verduurzaming voeding
    Hoe kunnen we dierlijke eiwitten – die in vlees, kaas en zuivel zitten -  in het menu zo verlagen, dat we de CO2-uitstoot verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van gezondheid, welzijn en smaakbeleving?
    Deelnemers: Dijklander Ziekenhuis, Lucrato Werkbedrijf, Martini Ziekenhuis en St. Pieters en Bloklands Gasthuis
    Projectleider: Anne Marie Kolkhuis Tanke
  • Pilot Duurzaam beheer en onderhoud van technische installaties
    Welke kansen zijn er om het beheer en onderhoud van bestaande installaties voor ventilatie, verwarming en koeling in de zorg te verduurzamen? Hoe kunnen we onnodig energieverbruik terugdringen en verspilling van materiaal tegengaan, terwijl de kwaliteit van het binnenklimaat en het welbevinden van de cliënt, bewoner of patiënt voorop blijven staan?
    Deelnemers: ’s Heeren Loo, Parnassia Groep en Tangenborgh
    Projectleider: Kees van Rengs

Tijdens deze deelsessie hoor je hoe we de pilots hebben aangepakt, wat de resultaten zijn en hoe je zelf aan de slag kunt. Niet alleen de projectleiders van de pilots zijn aan het woord. Ook de deelnemers van verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen vertellen hoe zij de pilots hebben ervaren en wat het hun zorgorganisatie heeft opgeleverd. De projectleiders zitten live in de studio, dus je kunt hen direct vragen stellen.

Met kleine stappen al grote impact

Je zult na de deelsessie ervaren dat je met kleine stappen en vrij eenvoudige verduurzamingsmaatregelen - mits goed georganiseerd - al veel resultaat kunt behalen. We hebben praktische adviezen, een stappenplan en actiepunten voor verduurzaming met zorgorganisaties en externe experts op een rij gezet en in de praktijk getest. Je kunt ze zo gebruiken. Samen maken we de zorg duurzamer! Doe je mee?

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de site van het congres Green Deal Duurzame Zorg.

Deel dit artikel