Webinars over MDR

Arts helpt patient_web

Sinds 26 mei 2021 geldt de nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen, de MDR. De NFU en NVZ organiseren samen met ZKN en FMS webinars over de gevolgen hiervan voor het werk van artsen, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Een team van experts in de ziekenhuizen en UMC’s leidt elk webinar. In maximaal een uur gaan zij in op de gevolgen van de veranderde wetgeving en bieden ze handvatten en do’s en don’ts.

MDR-webinar Klinisch onderzoek

Op 15 juni van 16.30 – 17.30 uur is het webinar vooral interessant voor zorgprofessionals en andere medewerkers die te maken hebben met klinisch onderzoek van, aan of met medische hulpmiddelen. In een uur bespreken Herke Jan Noordman (klinisch fysicus UMC Utrecht) en Heleen Rienstra (projectmanager UMC Utrecht) de eisen die de MDR stelt aan dit onderzoek. De veranderingen ten opzichte van de vroegere wetgeving en de relatie met de WMO lichten zij toe aan de hand van leidraad van de CCMO en het NFU-handvat ‘klinisch onderzoek’. Uiteraard is er daarna ook gelegenheid om vragen te stellen. Alle vragen en antwoorden worden na afloop beschikbaar gesteld.

Wil je meer weten of je aanmelden? Ga dan naar de site van de NFU.

MDR-webinar Beschikbaarheid en PMS

Verschraalt het aanbod van medische hulpmiddelen door de MDR en IVDR? Hoe kan een zorginstelling zich hierop voorbereiden? Wat betekent de Post Market Surveillance (PMS) verplichting van fabrikanten voor zorginstellingen? Dat zijn de onderwerpen die tijdens het MDR-webinar op 29 juni van 16.30 – 17.30 uur aan bod komen. Meer informatie hierover volgt in de week van 15 juni op de site van de NFU. 

Opnamen van eerdere MDR-webinars

De webinars over de MDR die de NFU en NVZ samen met ZKN en FMS eerder hebben georganiseerd kun je terugkijken via deze links op de site van de NFU:

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de MDR en de gevolgen? Dan kun je ook contact opnemen met

Laura Awad
Programmamanager Medisch
  • 06 53 84 33 35