Online sessie medicatieveiligheid

Uitdelen medicijnen

Ruim honderd mensen hebben deelgenomen aan de online sessie van Intrakoop en het IVM over medicatieveiligheid op 4 maart. Zij werken als hoofd behandeling, verpleegkundige of kwaliteitsmedewerker in de ouderenzorg, jeugdzorg en thuiszorg en kregen diverse aspecten over het onderwerp gepresenteerd.

Na een quiz over de inzet van de apotheek en het contract met de apotheek volgt een tweegesprek tussen Els Dik, apotheker bij het IVM, en Mark Buijze, inkoper/productmanager bij Intrakoop. Met als onderwerp de keuze voor de apotheek en de medicatieveiligheid. Ze lichten toe welke zaken bij de keuze van de juiste apotheek van belang zijn en hoe Intrakoop en het IVM zorgorganisaties hierbij op diverse onderdelen kunnen ondersteunen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Mark via mark.buijze@intrakoop.nl

Els gaat daarna verder in op de praktische knelpunten in het medicatieproces. Wat kun je zelf doen om het medicatieproces goed in te richten in jouw zorginstelling? En welke rol heeft de apotheek daarbij? Hoe richt je een medicatiecommissie in? En hoe houd je elkaar scherp op de medicatie? 

Scholing is ook uitgebreid besproken. Want hoe zorg je als zorginstelling voor bewust bekwame medewerkers die alles weten van de medicatie, het toedienen daarvan en de medicatieveiligheid. Tot slot komt het ETDR, de elektronische toedienregistratie, uitgebreid aan bod. Welke items zijn belangrijk als je dit wilt aanschaffen, welke voordelen zijn er en waar moet je op letten in de relatie met je apotheek maar ook met de voorschrijvende artsen? 

Kortom, een sessie met veel praktische informatie. Wil je ook meer weten over medicatieveiligheid en heb je deze sessie gemist? Meld je dan aan voor onze online sessie medicatieveiligheid op 1 juni. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over medicatieveiligheid? Dan kun je contact opnemen met

Jose van Engelen
Contractmanager farmacie
  • 06 23 17 98 07