Tekort aan specifieke injectiematerialen

Spuit vullen met vaccin

Enkele zorginstellingen hebben ons laten weten zich zorgen te maken over de uitlevering en verdeling van spuiten en naalden voor de vaccinatie tegen Covid-19. Zijn er problemen en wat kun je als zorgorganisatie verwachten? Wij hebben navraag gedaan bij BD (Becton Dickinson).

Wereldwijd neemt de vraag naar injectiemateriaal enorm toe. Daardoor heeft ook BD problemen om volledig en snel aan de vraag te voldoen. Knelpunten zijn er nu bij enkele specifieke producten: de 1 ml- en 2 ml-spuit. Er kunnen zich tijdelijk onderbrekingen in leveringen voordoen.

Daarom vindt de verdeling gefaseerd, zo eerlijk mogelijk en handmatig plaats om te voorkomen dat klanten geen injectiemateriaal hebben. Ook het RIVM krijgt voor de vaccinaties volgens een stappenplan geleverd en niet in één keer.

BD heeft de productie opgevoerd en extra investeringen gedaan. Zo probeert BD er alles aan te doen om aan de grotere wereldwijde vraag te voldoen en ook de reguliere zorg in Nederland te blijven ondersteunen.

Lees meer in dit officiële statement van BD.

Wil je meer weten? Heb je andere vragen over hoe Intrakoop je kan ondersteunen in deze coronatijd? Bekijk onze speciale coronapagina of mail naar coronateam@intrakoop.nl.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Je kunt met je vragen ook terecht bij de collega's van ons coronateam zoals

Richard Vermeltfoort
Senior Adviseur
  • 06 55 80 63 85