Behoeftepeiling FTO in verpleeghuiszorg

Uitdelen medicijnen

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en Verenso onderzoeken de behoeften aan ondersteuning voor een FarmacoTherapeutisch overleg (FTO) in verpleeghuizen. Heb jij een rol in het FTO en wil je meewerken? Vul dan voor 1 januari 2021 de vragenlijst in.

Het optimaliseren van het medicatiebeleid draagt bij aan de kwaliteit van zorg in onder meer verpleeghuizen. Een FTO van goede kwaliteit kan hierbij een belangrijke rol spelen. Ook kan het een hulpmiddel zijn bij het doorvoeren van adviezen over medicamenten in richtlijnen. Het IVM en Verenso willen verpleeghuizen hierbij ondersteunen. 

De organisaties willen samen werkmaterialen ontwikkelen waarmee je snel en eenvoudig een FTO van goede kwaliteit kunt voorbereiden en uitvoeren. Daarnaast denkt het IVM ook na over andere vormen van ondersteuning voor het FTO. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als duidelijk is of en waaraan verpleeghuizen behoefte hebben. Vandaar het onderzoek.

Heb jij een rol in het FTO van je verpleeghuis en 5 tot 10 minuten tijd voor het beantwoorden van vragen? Vul dan voor 1 januari 2021 deze vragenlijst in.

Heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Marjorie Nelissen-Vrancken  van het IVM (m.nelissen@ivm.nl).

 

Deel dit artikel