Security is geen spel

security voor zorg banner

Voorkom dat er met jouw bedrijfsinformatie gespeeld wordt en zet samen met onze preferred IT partner Protinus IT je pionnen klaar om optimaal digitaal weerbaar te zijn.

De ‘Security Voor Zorg’-campagne start vandaag en richt zich op bewustwording van de security problematiek en vooral hoe dat aan te pakken en op te lossen.

Net als in andere sectoren neemt ook in de zorg het belang van voorzorgsmaatregelen inzake security met de dag toe. De hoeveelheid zorgdata groeit exponentieel en IT-systemen worden steeds complexer. Daarnaast bestaat specifiek in de zorg de trend om meer koppelingen te maken om data uit  te kunnen wisselen, patiënten thuis inzage te geven in hun gegevens en apps te gebruiken om zorgdata op te slaan en gemakkelijker benaderbaar te maken. Op zich mooie ontwikkelingen en innovaties, er zit echter helaas een keerzijde aan deze ontwikkeling. 

Cybercriminelen net zo slim als je eigen IT-afdeling

De sluwheid en de technische kennis van de mensen die misbruik willen maken van die gegevens, ‘de aanvallers’ zo je wilt,  groeien in gelijk of zelfs sneller tempo mee. Daarnaast worden de consequenties van fouten door niet-kwaadwillende medewerkers ook steeds groter. Terwijl de kenniskloof tussen bestuurders en toezichthouders enerzijds en IT-specialisten anderzijds op zijn zachtst gezegd niet kleiner wordt.

Meer aandacht voor security

Intrakoop pleit al jaren voor meer aandacht voor security in de zorg. Voor de leden van Intrakoop organiseert zij daarom samen met haar preferred IT partner Protinus IT, de campagne onder de naam ‘Security Voor Zorg’ die gericht is op bewustwording van de security problematiek en vooral hoe dat aan te pakken en op te lossen. Bovendien heeft Protinus IT bij de diverse security specialisten aantrekkelijke inkoopcondities bedongen voor de leden van Intrakoop. 
 
Binnenkort wordt een speciaal ‘Security Voor Zorg’-bordspel verstuurd naar leden van Intrakoop waarmee het security vraagstuk in iedere organisatie op een ludieke en duidelijke manier op tafel komt. Beantwoord alvast een paar spelvragen op www.securityvoorzorg.nl en vraag het spel aan.

Deel dit artikel

Neem contact op

Nu al meespelen en je kennis op het gebied van security in je organisatie vergroten? Bel collega Patrick van Lonkhuijzen.

Patrick Van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81