Pilot PMD-afval voor care van start

PMD afval

Na de nodige voorbereidingen is een projectgroep care van zes zorginstellingen nu echt van start gegaan met de pilot PMD-afval. Met als doel dit afval gescheiden in te zamelen en daar een stappen- en communicatieplan voor op te leveren aan de hele zorgsector. Een aparte projectgroep voor de ziekenhuizen zal na de tweede coronagolf beginnen.

We hebben alle bestaande documenten  bekeken. Daaruit bleek dat er nog geen eenduidig en simpel stappenplan voor het inzamelen van PMD-afval in zorginstellingen is. Samen hebben we nu een concept stappenplan en een nieuwe werkwijze ontwikkeld, die we bij het inzamelen van PMD-afval met de deelnemende zorginstellingen in de praktijk gaan testen. 

Tijdens het congres Duurzaam inkopen in de zorg op 4 maart verwachten we onze ervaringen te kunnen delen. Daarna zullen we het definitieve stappenplan inclusief planning en communicatieplan vaststellen. Dat plan kunnen alle zorginstellingen  gebruiken, als zij hun PMD-afval gescheiden willen inzamelen en daarmee een stap willen zetten naar een duurzamere zorg.

De pilot voor het scheiden van PMD-afval in de zorg maakt deel uit van het programma Klimaatneutraal en circulair inkopen in de zorg in opdracht van het ministerie van VWS. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jan Holsappel, projectleider programma Klimaatneutraal en circulair inkopen in de zorg, via jan.holsappel@intrakoop.nl

Deel dit artikel