Tijdelijke regeling besmettelijk ziekenhuis afval

Vuilniszakken afval scheiden

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat staat opnieuw tijdelijk toe om ziekenhuisafval anders te verpakken. Zo mogen bijvoorbeeld beschermende kleding of wegwerplinnen nu als ‘droog ziekenhuisafval’ op een andere manier verpakt en afgevoerd worden. Een dergelijke regeling was aan het begin van de corona-uitbraak ook van kracht.

Deze regeling werd op 1 juli 2020 ingetrokken omdat ziekenhuizen, zorginstellingen, verzorgingstehuizen, zorghotels e.d. over voldoende speciaal verpakkingsmateriaal beschikten. Nu is er een probleem ontstaan bij het verwerken van het afval. Daarom is de tijdelijke vrijstelling wederom van kracht. Door de toename en de continue zorg van coronapatiënten is er een toename van afval dat is besmet met het coronavirus.

Meer informatie over deze regeling vind je op deze pagina.

Voor specifieke informatie over het verpakken en inzamelen van dit afval kun je contact opnemen met jouw afvalverwerker.

Deel dit artikel

Neem contact op

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23