Campagne van start om cybersecurity op- en aan te pakken

cyber security 2

Net als in andere sectoren neemt ook in de zorg het belang van voorzorgsmaatregelen tegen cybersecurity met de dag toe.

De hoeveelheid zorgdata groeit exponentieel en IT-systemen worden steeds complexer. 
Daarnaast bestaat specifiek in de zorg de trend om meer koppelingen te maken om data uit te wisselen, patiënten thuis inzage te geven in hun gegevens en apps te gebruiken om zorgdata op te slaan en gemakkelijker benaderbaar te maken. Op zich mooie ontwikkelingen en innovaties, er zit echter een keerzijde aan deze ontwikkeling. 

Cybercriminelen net zo slim als je eigen IT-afdeling

De sluwheid en de technische kennis van de mensen die misbruik willen maken van die gegevens, ‘de aanvallers’ zo je wilt,  groeien in gelijk of zelfs sneller tempo mee. Daarnaast worden de consequenties van fouten door niet-kwaadwillende medewerkers ook steeds groter. Terwijl de kenniskloof tussen bestuurders en toezichthouders enerzijds en IT-specialisten anderzijds op zijn zachtst gezegd niet kleiner wordt.

Meer aandacht voor cybersecurity

Intrakoop pleit al jaren voor meer aandacht voor security in de zorg. Voor de leden van Intrakoop organiseert zij daarom samen met haar preferred IT partner Protinus IT, een campagne onder de naam ‘Security Voor Zorg’ die gericht is op bewustwording van de cybersecurity problematiek en vooral hoe dat dan aan te pakken en op te lossen.
 
Vanaf deze maand zal in elke nieuwsbrief aandacht zijn voor een specifiek security probleem gekoppeld aan de oplossing die Protinus IT voorhanden heeft. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Heb je nu al vragen over (cyber)security, bel dan met collega Patrick van Lonkhuijzen, hij kan je vragen over dit onderwerp beantwoorden

Patrick Van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81