Online congres Duurzame Zorg

Congres Duurzame Zorg 1 oktober 2020

Hoe vergroen je een zorgorganisatie? Wat zijn alternatieven voor de dagelijkse kilo’s afval? Hoe ga je verspilling van medicijnen tegen en wat draagt een duurzame en gezonde omgeving bij aan het herstel en de gezondheid van cliënten? Over al deze vragen gaat het congres Duurzame Zorg op 1 oktober 2020. Volledig online.

Het congres Duurzame Zorg is in blokken ingedeeld. In ieder blok staat een andere pijler van de Green Deal Duurzame Zorg centraal:

  • Pijler 1: Terugdringen CO2-uitstoot
  • Pijler 2: Circulair werken
  • Pijler 3: Minder medicijnresten in het water
  • Pijler 4: Gezonde werk- en leefomgeving voor zorgpersoneel en patiënten (met onder meer aandacht voor duurzame en gezonde voeding)

Je kunt ervoor kiezen om één van de programmablokken te volgen of juist een aantal onderdelen uit verschillende blokken. Je bent volledig vrij om de items te volgen die voor jou interessant zijn. De programmablokken zijn zo ingedeeld dat ze toewerken naar verdieping op het onderwerp. Het kan dus zeker meerwaarde hebben om de blokken, die ongeveer een uur duren, helemaal volgen.

Iedereen doet wat. Wat doe jij?

De zorg kan en moet duurzamer. Om dat voor elkaar te krijgen, draagt iedereen bij; van bestuurder tot zorgprofessional en van facilitair manager tot inkoper, farmaceut en vastgoedmedewerker.

Volg het online congresprogramma en ontdek hoe jij (meer) kunt bijdragen. Kijk de kunst af bij anderen, deel zelf een goed voorbeeld of ga in gesprek met groene experts. Het congres is zo ingericht dat je op elk moment kunt in- en uitstappen. Je bent flexibel om deel te nemen aan de sessies die jou het meest interesseren. 

Bekijk alle congresinformatie en meld je aan  

Deel dit artikel