Wirecard: hoe nu verder?

Spaarvarken

Wirecard is afgelopen week, na een bizar boekhoudschandaal, in de acute problemen gekomen.

Kort gezegd was 25% van de totale balanswaarde (1,9 MRD EUR) verzonnen. Wirecard zit inmiddels in surséance en de directeur achter slot en grendel, in afwachting van een proces. Er zijn diverse berichten (zoals deze) verschenen in de media over de Duitse financiële instelling Wirecard.  Dat raakt helaas ook een aantal zorginstellingen. 

SimpledCard gebruikt Wirecard

Het Nederlandse SimpledCard maakt gebruik van Wirecard. De SimpledCard gebruikers, waaronder zorginstellingen, ervaren hiervan de effecten. Vanuit meerdere kanten hebben we begrepen dat de tegoeden die op de Simpled passen staan bevroren zijn waardoor ze tijdelijk niet meer functioneerden. Inmiddels is dit weer vrijgegeven, maar de toekomst blijft onzeker.  Dit levert bij diverse zorgorganisaties uiteraard erg vervelende situaties op. 
Ineens is het niet meer mogelijk om boodschappen te doen voor bewoners of lunch te halen voor een cliënt. De vrijheid die medewerkers kregen door gebruik te maken van betaalpassen, is daarmee weg. 

Volgens dit artikel is de kans groot dat Visa en Mastercard hun licentie aan Wirecard opschorten. Dat zou betekenen dat Wirecard bijna geen betalingen meer kan verwerken, maar zo ver is het nog niet gekomen. Er bestaat dus een kans dat een aantal zaken rechtgetrokken kunnen worden. 

Een alternatief voor SimpledCard: Kas & Pas van ProActive

Ben je op zoek naar alternatief voor SimpledCard? Intrakoop leverancier ProActive heeft een veilige en zekere oplossing met Kas & Pas. Deze module van de ProActive Spend Cloud werkt met betaalpassen voor medewerkers om het declaratieproces te versimpelen.  Kas & Pas maakt kosten voorschieten, cash geld meegeven en bonnetjes bewaren verleden tijd. ProActive werkt daarvoor samen met bunq en heeft daarmee, via het depositogarantiestelsel, een veilige en verzekerde oplossing. 

Meer weten over Kas & Pas?

Schrijf je dan in voor het Kas & Pas webinar van ProActive op donderdag 9 juli of vraag een vrijblijvende online demo bij hen aan. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over ProActive en hun oplossingen voor de zorg? Bel met collega Daan van Gent.

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66