Inzameling PMD nu ook mogelijk voor zorginstellingen

PMD Renewi

Particulieren zijn inmiddels gewend aan de aparte inzameling van PMD (plastic, metalen verpakking en drinkpakken). Voor zorginstellingen is dit ook een mogelijkheid om de hoeveelheid restafval te verminderen én bij te dragen aan verduurzaming en circulariteit.

Het apart inzamelen van PMD verhoogt de hoeveelheid te recyclen afval in jouw zorginstelling. Het PMD wordt verwerkt tot duurzame hoogwaardige producten waarbij 80-90% als grondstof dient en 10-20% voor de opwekking van energie wordt gebruikt. Bovendien bewijst Renewi dat de kosten van verduurzaming geen obstakel meer hoeven te zijn. Het afvoeren en verwerken van PMD is momenteel nauwelijks duurder dan het afvoeren en verwerken van restafval.

Mogelijkheden Renewi

Onze leverancier Renewi heeft het proces voor inname en verwerking van PMD volledig geïntegreerd. Via een PMD-abonnement is er keuze in diverse maten containers, inzamelfrequenties en er zijn diverse praktische inzamelmiddelen verkrijgbaar. Renewi adviseert en begeleidt jouw medewerkers om de inzameling direct goed te starten. Lees alle informatie en mogelijkheden over de inzameling van PMD via Renewi in deze folder.

Neem voor meer informatie contact op met Renewi via 0800-0130. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Heb je vragen over afvalverwerking? Neem dan contact op met:

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23