IKNL deelt veilig gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie

Mobiel met lock_web

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) zet mSafe in onder de naam IKNL Transfer om gegevensleveringen veilig naar aanvragers te sturen.

mSafe is een product van Motiv dat een partner is van onze strategische ICT-partner Protinus IT.  

Onderzoeksinstituten kunnen (geanonimiseerde) gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek naar onder andere kankerbehandelingen en de uitkomsten daarvan. mSafe is een platform voor veilige en gecontroleerde bestandsuitwisseling. mSafe scant daarbij de bestanden op malware, biedt sterke authenticatie en ondersteunt het digitaal, rechtsgeldig ondertekenen van documenten. 

Met de Nederlandse Kankerregistratie volgt IKNL al dertig jaar de zorg voor patiënten met kanker. Het levert een schat aan wetenschappelijk onderbouwde kennis en inzichten op die direct van waarde zijn voor de praktijk. Inzichten waarmee kanker kan worden voorkomen en de zorg voor patiënten en hun kwaliteit van leven kan worden verbeterd. De inzet van IKNL is om de impact van kanker te reduceren.  

Tijdens de coronapandemie zijn meer gegevensaanvragen dan ooit ontvangen, in verband met onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis voor mensen met kanker. Met deze gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie kunnen onderzoekers kennis opdoen om de kankerzorg verder te verbeteren. Het is van het grootste belang om deze gegevenssets veilig en vertrouwd te kunnen versturen. mSafe maakt die veilige bestandsuitwisseling voor IKNL en vele andere organisaties mogelijk met grip op de  gedeelde data.

Lees hier de user case over IKNL

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten? Patrick van Lonkhuijzen vertelt je graag meer over mSafe, Motiv en wat Protinus IT voor jouw organisatie kan betekenen.

Patrick Van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81