De meewerkdagen van Antje ten Broek met Gom en Hago

Schoonmaak en Textiel

Verbinden: daar draait het om bij Intrakoop. Dat zit in ons DNA en daar is ook onze strategie op gebaseerd. Daarom werken Intrakopers regelmatig mee bij één van onze leden of leveranciers. Een kort verslag van de meewerkdagen van inkoper/productmanager Antje ten Broek met Intrakoop-leveranciers Gom ZorgSupport en Hago Zorg.

Bij een paar zorgorganisaties en ziekenhuizen gaat Antje ondersteunen bij schoonmaakwerkzaamheden. Zo kan ze ervaren wat het werk precies inhoudt. Gom ZorgSupport en Hago Zorg hebben beide ruime ervaring in schoonmaakdienstverlening binnen de zorg. Beide organisaties geven hier op hun eigen wijze invulling aan die aansluit op de wensen en behoeften van de klant.

Antje mag zich al vroeg melden voor haar sopstage, zoals een meewerkdag binnen de schoonmaak wordt genoemd. Want als de meeste mensen de dag opstarten of nog lekker liggen te slapen, zijn de schoonmakers van Gom ZorgSupport en Hago Zorg al lang aan het werk. Antje gaat samen met een aantal schoonmaakmedewerkers aan de slag. “Ik verwachtte een emmertje sop te krijgen en een stofzuiger. Maar binnen de professionele schoonmaak gaat het er echt heel anders aan toe. De microvezeldoek en andere professionele schoonmaakmaterialen en –middelen maken het werk een stuk aangenamer en gemakkelijker.”

“Je kan het op papier nog zo leuk bedenken. Uiteindelijk moeten de mensen op de werkvloer er wel mee aan de slag kunnen.“

Opvallend is dat veel schoonmaakmedewerkers al langer dan 10 jaar voor een leverancier bij een zorgorganisatie werken. Ze vertellen Antje veel en laten alles uitgebreid zien. “Zo maak je bijvoorbeeld een kamer schoon met de klok mee. Dan kun je niks vergeten. Het werk is zeker niet makkelijk. Nu ervaar je wat het inhoudt om een ‘zware’ vloerbedekking te zuigen. En is het duidelijk waarom voor de kritische ruimten als een OK en een IC wordt gewerkt met vaste werkprogramma’s. Gebeurt dit niet dan vergroot dit de kans op besmettingen en uitbraken.”

“Door zelf het werk in de praktijk te ervaren, kunnen we nog beter werken aan een duurzame relatie tussen onze leden en leveranciers. Want je kan het op papier nog zo leuk bedenken. Uiteindelijk moeten de mensen op de werkvloer er wel mee aan de slag kunnen.”

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de meewerkdagen van onze collega’s? Neem dan contact met me op:

Antje ten Broek
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 13 01 46 57