De duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbeteren?

Arts helpt patient_web

Vanaf 2020 zijn er voor het eerst vijf generaties tegelijk op de arbeidsmarkt actief.

Dat betekent dat zorgorganisaties met verschillende generaties te maken krijgen die verschillende behoeften bij arbeidsomstandigheden hebben. Met oudere generaties die meer hechten aan gezondheid en vitaliteit en jongere generaties die meer interesse hebben in doorgroeimogelijkheden en multi-inzetbaar willen zijn.

Investeren in duurzame inzetbaarheid

Het was in het verleden vaak lastig om HR en Finance op één lijn te krijgen. Omdat er vaak vooraf geïnvesteerd moet worden en niet altijd duidelijk was wat het opleverde. Hoe maak je de kosten en baten van investeringen in duurzame inzetbaarheid inzichtelijk? Welke maatregelen moet je nemen om de ambities van je organisatie voor duurzame inzetbaarheid te verwezenlijken? 

Inzicht in verspilling

TNO heeft in samenwerking met verschillende partners, waaronder Intrakoop-leverancier Aon, de KOBA-DI-tool ontwikkeld met gevalideerde onderzoeken en data vanaf 2003. Deze tool maakt met twaalf eenvoudige vragen en de interne data van de organisatie snel inzichtelijk wat de verspilling is in euro’s en wat het mogelijk (financiële) rendement is van de investeringen in duurzame inzetbaarheid.  

Meer weten?

Meer informatie over Aon en duurzame inzetbaarheid vind je op Aon.nl. Als Intrakoop-lid ontvang je een korting van 10% op de kosten van de tool (€ 695,--).

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de KOBA-DI-tool of de Intrakoop-overeenkomst met Aon? Neem dan contact met mij op.

Rozemarijn van de Werken - Bal
Consultant
  • 06 27 39 68 65